Müslümanlığın Dünyada doğru anlaşılması için çalışmalar yürütüyor


Müslümanlığın Dünyada doğru anlaşılması için çalışmalar yürütüyorProf. Dr. Bruce Lawrence, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde “Tasavvuf ve Dinler Tarihi” dersi ve halka açık konferanslar verecek.
Duke Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bruce Lawrence, Tasavvuf ve Dinler Tarihi dersini vermek üzere Üsküdar Üniversitesine geliyor. 
Batı'daki Müslüman düşmanlığına karşı İslam’ın doğru anlaşılması için önemli çalışmalarda bulunan, 2012 senesi “DOST İslâm’a Hizmet Ödülü” sahibi Prof. Lawrence, 3-11-16 Nisan 2018 tarihlerinde halka açık konferanslar verecek. 
 
“Biyografi, Hafıza ve Lisan: 17. YY’da Kuzey Hindistan’da Kadiriyye” konulu ilk konferans 3 Nisan 2018 Salı günü  
 
Dünyaca tanınan bilim insanı Prof. Dr. Bruce Lawrence, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı kapsamında, yoğunlaştırılmış olarak, “Tasavvuf ve Dinler Tarihi” dersini verecek.



Üsküdar Üniversitesinde konferanslar verecek

Özellikle Batı’da giderek artan İslamofobi’ye karşı duruşu ve çalışmaları ile dikkat çeken
Prof. Dr. Bruce Lawrence, 3 Nisan 2018 Salı günü Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda “Biyografi, Hafıza ve Lisan: 17. YY’da Kuzey Hindistan’da Kadiriyye” başlıklı bir konferans verecek. Daha sonra 11 ve 16 Nisan tarihlerindeki “Tasavvufun Tercümesi—Berzah Mantığının Anlaşılması” ve “Tasavvuf Çalışmaları ve Uygulanması: Yakınsama veya Uzaklaşma?” konularındaki halka açık konferanslarla Üsküdar Üniversitesindeki çalışmalarını sürdürecek.
 
İslamofobi’ye karşı duruşu ile dikkat çekiyor 

Prof. Lawrence, özellikle Batıda, İslam’ın ve Müslümanlığın doğru anlaşılması için yaptığı Kuran-ı Kerim çalışmaları ile tanınmaktadır. Şiddetin ‘dinî maskeleri’ olarak nitelediği çeşitli hareketleri, dini, tarihi ve politik açıdan konu aldığı çok sayıda kitap ve makale yayınlamıştır.
Şu an aynı zamanda, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü yarı zamanlı Öğretim Üyesi olan Lawrence, 1941 yılında ABD’de, New Jersey’de doğmuş, Lisans eğitimini Princeton Üniversitesi’nde, yüksek lisansını Episcopal İlahiyat Fakültesi’nde, doktorasını ise Yale Üniversitesi Dinler Tarihi bölümünde yapmıştır. Duke Üniversitesinde 40 yılı aşkın süreyle İslam Tarihi konularında ve dünyanın pek çok üniversitesinde İslam araştırmaları alanında dersler vermiştir.

Prof. Lawrence, 17 yaşından itibaren Arapça öğrenmeye başlamış, Müslümanların, Güney Asya ve Orta Doğu bölgelerinde kurduğu medeniyetleri, kültürel ve dinî açıdan araştırmış, İslam’ın yanı sıra Asya'daki Hinduizm, Budizm, Sihizm ve Caynizm gibi diğer dinler üzerinde de çalışmalar yapmıştır. Sömürgecilik ve sonrası dönemde Batı-Doğu ilişkilerini incelediği eserleriyle akademik anlamda ön plâna çıkmıştır. Prof. Lawrence, Arapça, Urduca, Farsça ve Fransızca bilmektedir.

DOST İslam’a Hizmet Ödülü sahibi olan Prof. Lawrence Türkiye’yi yakından tanıyor 
 
“Kur’ân-ı Kerîm: Bir Biyografi” isimli eseriyle kendisine Kerim Vakfı ve TÜRKKAD tarafından 2012 yılında “DOST İslâm’a Hizmet Ödülü” takdim edilmiştir.
Daha sonraki yıllarda Medeniyetler İttifakı Enstitüsü tarafından misafir öğretim üyesi olarak İstanbul’a davet edilmiş ve Arapça profesörü olan eşi Prof. Miriam Cooke ile birlikte dersler vermiştir.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)