Üsküdar Üniversitesi, “Girişimci Genç Beyinlere” imkan sunuyor


Üsküdar Üniversitesi, “Girişimci Genç Beyinlere” imkan sunuyor

Üsküdar Üniversitesi’nde 2015-2018 yılları arasında; KOSGEB işbirliği protokolü kapsamında 3 bin 980 üniversiteli genç girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.
                                       
Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Nebiye Yaşar ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı , girişimciliğin günümüzde önemi gittikçe artan bir kavram olduğunu belirterek Üsküdar Üniversitesinde genç girişimcilik konusunda önemli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Nebiye Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı, Üsküdar Üniversitesinde 2015-2018 yılları arasında; KOSGEB işbirliği protokolü kapsamında 3 bin 980 üniversiteli genç girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiğini kaydetti.

Girişimcilik ülke kalkınmasına destek sağlıyor

Yaşar ve Atlı, yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Girişimciliğin önemini artıran en önemli unsurlar, ülke kalkınması ve büyümesine olan etkisi ve işsizliğin azaltılmasındaki rolüdür. İşletmelerin kurulması, çoğalması ve büyümesi girişimciler aracılığıyla olmaktadır. Yeni fikirlerin üretilerek iş hayatına ve ekonomiye kazandırılması girişimcilerin işletme kurmasıyla mümkündür. Bir ülke ekonomisinin gücü o ülkedeki girişimci ve işletme sayısına bağlıdır. Ekonomik sistem içerisinde girişimciliğin önem kazanması, serbest piyasa sisteminde rekabetin artmasıyla birlikte olmuş, girişimci olan her yaştan kişiler yeni bir buluş ya da düşünceyi iş fikrine dönüştürerek, bir iş kurmuşlardır. Bir işin başarılı olarak gelişmesi ve büyümesi ekonominin gelişmesi anlamına da gelmektedir. Özellikle gelişmiş ülkelerde başta üniversite mezunu gençler olmak üzere her yaştan insanı girişimciliğe yönlendiren başarılı bir girişimcilik sisteminin olması bu ülkelerin ekonomik yönden güçlü olmalarının en önemli nedenidir. Bu nedenlerle girişimcilik kavramı ortaya çıkmış ve son yıllarda önemli bir kavram hâline gelmiştir. Bunun yanında yine son yıllarda dünya ekonomisinde görülen durgunluk da girişimciliğin daha fazla önem kazanmasına neden olmuştur.”

Üsküdar Üniversitesi, “Girişimci Genç Beyinlere” imkan sunuyor 2

Girişimciler iş hayatının lokomotifidir

Günümüzde girişimciliğin bir ülke ekonomisi için önemli olup girişimcilerin iş hayatının lokomotifi olarak kabul edildiklerini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Nebiye Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı, “Girişimciler buluş yapar, yeni işler kurar ve ekonomik büyümeye yardımcı olurlar. Girişimciler bir büfeci, gazete satıcısı, manav ya da tamirci olabileceği gibi perakendeci büyük market, fabrika, tesis ya da holding sahibi de olabilirler. Girişimciler bir ülkede büyüyen üretken bir ekonominin gereği olarak risk üstlenebilen, işletmeciliğin itici güçleri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde her yıl birçok kişi yeni işler kurarak iktisadi gelişmenin ve kalkınmanın dinamiği olmaktadırlar” dedi.

Genç Beyinler Akademisi, fikri olan gençleri destekliyor

Bilgiyi ürüne dönüştürme ilkesiyle girişimci üniversite olma yolunda önemli çalışmalar yapan Üsküdar Üniversitesinin, 2014 yılında YÖK onaylı kurulan Genç Beyinler Akademisi’nin genç girişimcileri destekleyerek sanayi ve üniversite işbirliğini ilerletmek, teknoloji ağırlıklı üretim ve girişimciliği desteklemek, girişim destekleri için danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Nebiye Yaşar, “Genç Beyinler Akademisi; genç girişimci adaylarının iş planlarını oluşturma süreçlerinde destek vererek iş geliştirme aşamalarında uygulamalı eğitim ve rehberlik vermektedir” dedi.
Yaşar, genç girişimci adaylarının geliştirdiği yenilikçi teknolojilerin ve ürünlerin patent başvurularının yapılması ve fikri mülkiyet haklarının korunması konularına yönelik Patent Ön Araştırma Danışmanlığı verildiğini ifade etti. Yaşar, yapılan diğer çalışmalardan şöyle bahsetti:
“Girişimci adaylara aynı zamanda patentlerini lisanslama konusunda ve kendi işlerini kurma aşamasında karşılaşabileceği hukuksal süreçler ve problemlere yönelik destek verilmektedir. Genç girişimci adayların iş fikrinden ticarileşmeye giden süreçte ihtiyaç duyacağı finansal kaynakların bulunması ve bu kaynakların yönetimi konularında ve mali stratejilerini oluşturma ve geliştirme aşamalarında yardımcı olmaktadır. Yerli ve yabancı fon kaynakları hakkında genç girişimcilerin bilgilendirilmesi ve bu desteklerden yararlanabilmeleri konularında ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaktır.”

Üsküdar Üniversitesi, “Girişimci Genç Beyinlere” imkan sunuyor 3

3 bin 980 genç eğitim aldı

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi’nde genç girişimci adaylarına reklam politikaları, katma-değer analizi, kâr miktarına ve müşteri kitlesine uygun pazarlama türü ve pazarda tutundurma stratejileri konularında destek veriliyor. 3 bin 980 genç girişimci adayına reklam politikaları, katma-değer analizi, kâr miktarına ve müşteri kitlesine uygun pazarlama türü ve pazarda tutundurma stratejileri konularında bilgilendirme semineri verildi.
BrainPark Kuluçka Merkeziyle; Bir fikrin projeye/ürüne/hizmete dönüşebilmesi için genç girişimcilere öncelikle araştırmalarını yapabilecekleri altyapı ve üstyapı olanaklarını temin etmektedir. Kuluçka Merkezine başvurmuş ve kabul edilmiş girişimci gruplar projelerini geliştirmektedir. Girişimciler bu fiziki alanda iş planlarını yazarak araştırmalarını yaparak eğitim/danışmanlık hizmeti almaktadır.
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)