Profesyonellik adına duygulardan kopmamalı



Profesyonellik adına duygulardan kopmamalı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Omay ile NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri direktörü Hemşire Dilek Özdemir ile Eğitim Hemşiresi Tülay Demiray, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesinde Hemşirelik Bölümü’nün davetlisi olarak düzenlenen konferansa katıldı.

“Mesleki beceri kazanırken insan ilişkilerindeki hüner kaybedilmemeli”

Hemşirelik bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi ile izledikleri konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Oğuz Omay, mesleki alanda teknik beceriler kazanırken, insan ilişkilerindeki hüneri kaybetmemeye dikkat etmek gerektiğini vurguladı.
Hastaya acı veren, fiziksel olarak zorlayan tıbbi işlemleri yaparken bu işlemin teknik yönü kadar hastayı rahatlatan, onunla ilişkide kalan yönün de önemli olduğunu belirtti. Oldukça pahalı sistemlerle donatılmış, emek verilen, ileri teknoloji kullanan sağlık sistemleri kurduğumuzu ancak hastaya faydalı olmak için kurulan bu sistemler içinde randevusunu iptal eden bir kemoterapi hastasını arayıp durumunu sormayı ihmal edebildiğimiz için hastanın yardım aramaktan vazgeçebildiğine dikkat çeken Dr. Oğuz Omay’ın konuşması ilgiyle izlendi.

“Profesyonellik adına duygulardan kopmamalı”

Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ise sağlık hizmetleri ve tıp eğitimi içinde birçok teknik bilgi ve mesleki beceri ile donanırken gerek hastalarımızla, gerekse meslektaşlarımızla ve diğer mesleklerden çalışma arkadaşlarımızla insan ilişkileri karşılıklı yaralanmalar yaratmayacak biçimde yürütebilmenin önemine vurgu yaptı. Sağlık sistemi içinde hastanın da sağlık personelinin de profesyonellik adına kendi duygularından kopmaması, kendisini yalıtmaması gerektiğini belirtti.

Profesyonellik adına duygulardan kopmamalı 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)