Çocuğun dili oyundur

Çocuğun dili oyundur

Üsküdar Üniversitesi İnsani Değerler ve Etik Kulübü'nün düzenlediği "Çocukla İlişki Kurma Sanatı: Çocuk Merkezli Oyun Terapi" etkinliği Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Emre Sipahioğlu, öğrencilere oyun terapisinde çocuklara nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Çocuğun dili oyundur 2

“Oyun şekli çocuğun duygularını sembolize ediyor”

Konuşmasına ailelerin çocuklara nasıl davranması gerektiğiyle başlayan Sipahioğlu, “Çocuklar oyun oynarken onların oyununa katılın. Çocuğun oyun oynama şekli onun duygularını sembolize eder.

“İstismarcılar en çok aşkım, yavrum, canım, kelimelerini kullanıyor”

Çocuklara sürekli ismiyle hitap edilmesi gerektiğinin altını çizen Sipahioğlu; “Başka isimlerle seslenmeyin. Kesinlikle aşkım, yavrum, canım tarzı kelimeler kullanmayın.
Bu kelimeler çocuk istismarcılarının en çok kullandığı kelimeler. Eğer siz böyle seslenirseniz bu kelimeleri kullanan kişileri normal kişiler olarak görürler ama adıyla seslenirseniz kişilik bilinci artar” dedi.

“Oyun terapisi sorumluluğu arttırır”

Çocukların oyun oynama şeklinin çok önemli olduğuna değinen Sipahioğlu oyun terapisinin çocuklara katkısını anlattı. Sipahioğlu şunları söyledi, “Çocuk oyun oynarken çocukla çocuk olun.
 Onu anlayarak oynayın çünkü öyle oynarsanız çocuğun zorlukları çözmesinde, büyümesinde ve gelişmesinde büyük rol oynarsınız.
Oyun terapisi budur. Oyun terapisi çocuğun sorumluluğunu arttırır, ona saygıda bulunmayı öğretir ve problemleri çözme becerileri, yaratıcılıkları gelişir” dedi.


Çocuğun dili oyundur 3

Programın sonunda katılımlarıdan dolayı Sipahioğlu'na plaket takdim edildi.

Haber/Fotoğraf: Şahan Şengül
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)