Üsküdar Üniversitesi’nde Afet bilinci ve YOTA Eğitimi verildi

Üsküdar Üniversitesi’nde Afet bilinci ve YOTA Eğitimi verildi

Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği tarafından düzenlenen ‘Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması (YOTA) eğitimi’ Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirildi.

“Deprem esnasında toplanma alanı çok önemlidir”

Arama Kurtarma ekibinden Emine Erdem ‘Afet Bilinci’ sunumunda ilçemiz ve mahallemizdeki risklerden, afet hazırlıklarında toplumsal güç birliğinden ve aile afet planının nasıl olması gerektiğine değindi.
 Erdem, “aile planı için en önemli unsurun deprem esnasında o ailenin kendine belirlediği bir toplama alanı olması gereklidir ve mutlaka her evde afet ve acil durum çantası olmalıdır ” şeklinde konuştu.

“Tahliye olurken vaktiniz varsa; tesisatları kapatmayı unutmayın.”

Deprem esnasında tahliye olurken yapılması gerekenlere değinen Erdem, tahliye esnasında vaktiniz varsa önceliğin tesisatları kapatmak olduğunun altını çizdi. Sırasıyla acil durum bilgi kartlarına, acil durum telefon numaralarına, deprem anında yapılması gerekenlere ve yangın güvenliği konularını anlattı.

“Eşyaları sabitlemek önemlidir”

Arama Kurtarma Ekibi, YOTA eğitiminde deprem anında mobilyaların nasıl sabitlemesi gerektiğini, elektronik cihazların evde nasıl yerlerde olması gerektiğini, beyaz eşyaların ve rafta duran eşyaların nasıl sabitlenmesi gerektiğini örnekler vererek anlattılar.
 Programın sonunda ise katılımcılarla uygulamalı olarak deprem esnasında “çök-kapan-tutun” yöntemi uyguladılar.

Üsküdar Üniversitesi’nde Afet bilinci ve YOTA Eğitimi verildi 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)