Batuhan Dedde Üsküdar Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Batuhan Dedde Üsküdar Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu


Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Fütursuz Edebiyat Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte şair-yazar Batuhan Dedde ‘Sosyal Medya ve Edebiyat’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Aziz Sancar Konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Dedde, yazarlığa başlama serüveni ve hayatı ile ilgili merak edilenleri öğrencilerle paylaştı.

Dedde: Benim şansım dedemin kütüphanesiydi

Büyüdüğüm çevrede hayata tutunabilen çok az insan vardı diyen Dedde, “onlardan biri de benim. Bunun oluşmasında etken benim şansım, dedemin mükemmel bir kütüphanesi vardı küçükken okumaya başladım sevdim ve böyle başladım” diye konuştu. Sosyal medyadan keşfedilip kitap teklifi aldım ama onlara buna hazır olmadığımı söyledim diyen Dedde, “sosyal medyada gençler beni kurtarıcı olarak görüyor benim öyle bir düşüncem yok” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda neden kalıcı sanatçı çıkmıyor sorusuna Dedde, “İletişimin çok rahat ve özgür olduğu bu çağda olgunlaşmadan düşüncelerimizi hemen iletiyoruz karşı tarafa. Kültürel değişim bunun en ilk sebeplerinden. Kalıcı olmak için evrenselliği yakalamamız gerekiyor. Fazıl Say ve Selda Bağcan evrenselliği yakalayan sanatçılarımız” dedi.

Soru ve cevap bölümünün ardından katılımlarından dolayı Batuhan Dedde’ye plaket takdim edildi.

Batuhan Dedde Üsküdar Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu 2


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)