Üsküdar Üniversitesinde birlikte yaşama kültürü konuşuldu

Üsküdar Üniversitesinde birlikte yaşama kültürü konuşuldu

Risale-i Nur Enstitüsünün Şekercihan Derneği işbirliği ile düzenlediği 2018 teması açılış programı ‘Birlikte Yaşama Kültürü’ başlığı altında Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Günümüz dünyası mükemmel denemeyecek noktada

Kuran-ı Kerim tilaveti ardından açılış konuşma yapan Risale-i Nur Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Yavuz, günümüz dünyasının mükemmel denemeyecek bir noktada olduğunu ve birçok farklı topluluğun bir arada yaşamasının modern toplumda zorlaşmaya başladığını belirtti. Said Nursi’nin “Sefih medeniyet dünyayı bir köy haline getirmiştir sözleri ile konuşmalarına devam eden Yavuz, Said Nursi’nin yıllar öncesinden küresel” bir dünyadan bahsettiği vurgusunu yaptı.

2018 temasını ‘Birlikte Yaşama Kültürü’ olarak seçmelerinin sebebini farklılıkları bir arada tutup, birleşmeyi nasıl sağlayacaklarına dair tartışılması gerekliliği ile açıklayan Yavuz, mülteci sorunlarına da değindi.

Üsküdar Üniversitesinde birlikte yaşama kültürü konuşuldu 2

Birlikte yaşamak tekliği aşmayı ifade eder

Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ahmet Yıldız “Birlikte yaşamak tekliği aşmayı ifade eder” sözlerinin ardından çokluk ortamının kalkması halinde herkesin kaybedeceğini vurguladı. Herkesin teke indiği bir ortamda birlikte düşünme, birlikte anlama ya da birlikte yaşama gibi sorunların neticesiz kaldığını belirtti.
İnsanların farklı dilleri konuşmalarının, farklı dinleri yaşamalarının, farklı topraklarda yaşamalarının çeşitli gelenekler ve alışkanlıklar oluşturduğunu belirten Yıldız, farklılıkların beraberinde getirdiği geleneklerin son derece güzel olduğunu dile getirdi.

Yıldız, “Muazzam bir çeşitlilik görüyoruz ki bu da insanı çok mutlu eder” sözleriyle farklılıkların birlikte yaşamaya engel teşkil etmemesi gerektiğini ifade etmesinin ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.
Açılış programı sinevizyon gösterimi ile sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)