TÜBİTAK-AB COST projeleri bilgilendirme semineri yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin düzenlediği, TÜBİTAK-AB COST Projeleri Bilgilendirme Semineri’ ne, COST Projeleri Bilimsel Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ersöz konuşmacı olarak katıldı.

COST Projeleri’nin tanımı ve amacı?

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde ilk olarak eğitim hayatından ve COST Projeleri’ne ilişkin bilgi veren Ersöz, projelerin uluslararası ilişkilerin geliştirilmesindeki önemine değindi. Ersöz, COST Projelerinin bir amacının da benzer çalışmalar yapan farklı ülkelerdeki araştırmacıları bir araya getirilmesi olduğunu söyledi.

Araştırmacılar için niçin COST?

Bu projelerin en önemli özelliğinin yeni, yenilikçi ve disipliner arası bilimsel işbirliği ağlarını hedeflemek olduğunu da söyleyen Ersöz, projelerin ülke fonları tarafından kendi kendini finanse ettiğine de kaydetti.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Ersöz’e, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk teşekkür plaketi taktim etti.

TÜBİTAK-AB COST projeleri bilgilendirme semineri yapıldı 2