Gurbetçilerden Türk üniversitelerine “Yüksek Lisans” çağrısı

Gurbetçilerden Türk üniversitelerine “Yüksek Lisans” çağrısı

Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın kurduğu STK temsilcileri, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ile toplantıda bir araya geldi. Beyin göçüne dikkat çeken STK temsilcileri, Türkiye’deki üniversitelerden Almanya’da yüksek lisans programları açmalarını ve beyin göçünün önlenmesi yönündeki çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

Almanya’nın Hürth kentinde düzenlenen programda bu ülkede yaşayan Türkiye vatandaşlarının oluşturduğu STK’lar Ak Parti İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ile bir araya geldi.

Üsküdar University Europe'un yanı sıra toplantıya Avrupa Denizliler Derneği, Köln Bayburtlular Derneği, UETD Köln, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Avrupalı Kayserililer Birliği, Karadenizliler Derneği Düren, TürkÜniD, Avrupalı Karayurtlu Avşar Yardımlaşma Derneği, CHP Derneği Köln, Mimar Sinan Camii Wesseling ve Rum Ortodoks Köln Derneği temsilleri katıldı.

Beyin göçünün önlenmesi için Yüksek Lisans önerisi

STK temsilcileri, Türkiye’deki üniversitelerden Almanya’da yüksek lisans programları açmalarını ve beyin göçünün önlenmesi yönündeki çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

Toplantıda beyin göçünün yanı sıra anadilimiz Türkçe, Türkçe öğretmenlerinin durumu, bedelli askerlik, STK’ların çalışmaları, gurbetçinin açılımı, emeklilik, denklik belgesi konuları masaya yatırıldı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)