Haklarını bil güçlü ol!

Haklarını bil güçlü ol!

Üsküdar Üniversitesi 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında “Haklarını Bil Güçlü Ol” başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Celal Erbay katıldı. Erbay, her birimizin birbiri üzerinde hakkı olduğunu ifade eden Erbay, toplumdaki dejenerasyonun toplumdaki hak ve hürriyetlerin ihlalinden dolayı yaşandığını kaydetti.

Haklarını bil güçlü ol! 2Üsküdar Üniversitesi Küresel Gençlik Araştırmaları Merkezi KÜGEMER'in düzenlediği “Haklarını Bil Güçlü Ol” konferansı Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak katılan 23.Dönem Düzce Milletvekili, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Erbay, İnsan hak ve ihlalleriyle ilgili önemli paylaşımlarda bulundu.

Haklarımız toplumu güzelleştiriyor

Hiçbir hukuk sisteminin “Yaradan” kadar insan haklarını gözetmediğine dikkat çeken Erbay, temel hak ve hürriyetlerimizin Allah’ın bize bir lütfu olduğunu, onlar sayesinde hayatımızı, toplumumuzu güzelleştirdiğimizi kaydetti.

Konuşmasında Roma Hukuku’na da değinen Erbay şu değerlendirmelerde bulundu:

“Roma hukuku bir köle hukukudur. İnsan haklarına önem verilmez, kadının hiçbir değeri yoktur bu sistemde.”

Hak ihlali toplumu dejenere ediyor

Her birimizin birbiri üzerinde hakkı bulunduğunu ifade eden Erbay, toplumdaki dejenerasyonun nedeninin ise hak ve hürriyetlerin ihlal edilmesinden ortaya çıktığını söyledi.  

Prof. Dr. Celal Erbay, “Dış mihraklar, yerli birlikleri vasıtasıyla Türkiye’de hak ve hürriyetleri ihlal etmiştir, edecektir.” diyerek de konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın sonunda Prof. Dr. Celal Erbay’a Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı, KÜGEMER Müdürü Doç. Dr. İsmail Barış hediye takdiminde bulundu.

Haklarını bil güçlü ol! 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)