Otistik öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı

3 Aralık engelliler günü kapsamında Üsküdar Üniversitesi otizmli çocuk ve gençleri misafir etti. “Özel Ritim” etkinliğine onlarca otistik öğrenci katıldı. Öğrencilerin canlı performansları ise katılımcılardan tam not aldı.

Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ve Çocuk Gelişimi Kulübünün 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında organize ettiği “Özel Ritim” etkinliği öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Nermin Tarhan konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Bağcılar Lokman Hekim Özel Eğitim Merkezi ile Hayriye Kemal Kusun Özel Eğitim Uygulama Okulunda otizm tanılı öğrenciler katıldı.

Otistik öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı 2

Otistik öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı 3Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün Sarp’ın açılış konuşması yaptığı etkinlikte otizm farkındalığına dikkat çekildi.Otizmli öğrencilerin oluşturduğu koro birbirinden güzel parçaları seslendirildi.

Öğrencilerin seslendirdiği eserlere ilerleyen dakikalarda velileri ve katılımcılar da eşlik etti.

Öğrencileri Üsküdar Üniversitesi öğrencileri de yalnız bırakmadı. Onlar da sahneye çıkarak öğrencilerle dans edip, keyifli dakikalar geçirdi.

Etkinlik Üsküdar Üniversitesi’ne teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.