Tasavvufa ilgi duyanlar Köln’de Cemalnur Sargut’la buluştu

Tasavvufa ilgi duyanlar Köln’de Cemalnur Sargut’la buluştu

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi (NP Hospital Europe) Almanya Köln Temsilciliği; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Danışmanı ve Tasavvuf Araştırmacısı Cemalnur Sargut ile Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Hatice Dilek Güldütuna'nın katıldığı bir konferans düzenledi. Almanya Türk Üniversiteliler Dernegi TürkÜniD'in de katkı sağladığı konferans, Köln Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın yanı sıra, din ilimleri alanında çalışan Alman akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrencileri ve davetli kurumların temsilcileri de katıldı.

“Cemalnur Sargut’la Tasavvufu Anlamak”

"Tasavvufu Anlamak" konulu bir söyleşi gerçekleştiren Mutasavvıf Cemalnur Sargut, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Sargut, sohbeti süresinde İslam inancı, sufilik ve tasavvuf kavramlarına değindi.

Tasavvufa ilgi duyanlar Köln’de Cemalnur Sargut’la buluştu 2

Enstitünün çalışmaları paylaşıldı

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Hatice Dilek Güldütuna da enstitünün çalışmaları, uluslararası yapılan uzaktan eğitimleri hakkında bilgiler verdi.
Konferansın sonunda Prof. Dr. Emre Ömürlü tarafından tasavvuf müziğinden örnekler seslendirildi.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)