Üsküdar Üniversiteliler İstanbul Maratonu'na katıldı

Bu yılki sloganı "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olarak belirlenen Vodafone 39. İstanbul Maratonu tamamlandı. Üsküdar üniversiteli öğrenci ve SKS Direktörü Özcan Demir, Merkez Kampüs'te buluştuktan sonra Altunizade'deki maraton start noktasına birlikte yürüdü ve halk koşusuna katıldı.

Maratonun startı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve çocuklar tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 300 metre gerisinden verildi.

Üsküdar Üniversiteliler İstanbul Maratonu'na katıldı 2

Maratonun bu yılki teması çocuklar oldu

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalar arası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K "Maraton", 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuldu.

Üsküdar Üniversiteli sporcular halk koşusunu başarıyla tamamladı.

İstanbul Maratonu'nu bu yıl 100 ülkeden yaklaşık 125 bin kişi katıldı.