“İslam'da Teslimiyet ve Şehadet Konferansı” yapıldı

“İslam'da Teslimiyet ve Şehadet Konferansı” yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü "İslam'da Teslimiyet ve Şehadet Konferansı" düzenledi. Tasavvufla ilgilenen çok sayıda kişiyi bir araya getiren konferansın konuşmacısı Dr. Sait Başer; teslimiyet, şahadet, akıl ve duygu kavramlarına vurgu yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Kampüs Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen ve Öğretim Görevlisi Arzu Eylül Yalçınkaya'nın sunduğu konferansı; Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Enstitü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Niyazi, Yrd. Doç. Dr. Fehime Cangüzel Güner Zülfikar ve çok sayıda tasavvufa ilgi duyan kişi takip etti.

Sözlerine Yahya Kemal'den alıntılar başlayan Dr. Sait Başer, geçmişte ve günümüzde Türklük konusuna ve tarihine değindi.

“İslam'da Teslimiyet ve Şehadet Konferansı” yapıldı 2

“Nesnel alemde sübjektivite kaçınılmazdır”

Başer; "Nesnel alemde mana yoktur, anlam yoktur. Nesnel alemi anlamlı ve birbiriyle ilişkili bulmamızın nedeni bizim kendi iç dünyamızda vermiş olduğumuz anlamlar ve kurmuş olduğumuz ilişkilerdir. Soyut planda yarattığımız paralel evrenle nesnel dünya arasında bir örtüşme varmış gibi davranırız, aslında yoktur. O nedenle subjektivite kaçınılmazdır. Anlama sınırlama demektir. Biz yapıyoruz bu sınırlamayı eğer anlamak istiyorsak ancak ezber anlama değildir. Ezber bizim görüşümüze eklenmez ama anlama eklenir." dedi.

Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Dr. Sait Başer'e duygu ve anlama dolu sunumunun ardından teşekkür çiçeği ve Üsküdar Üniversitesinin sembollerinden biri olan Hisseden Adam Heykelini takdim etti.

“İslam'da Teslimiyet ve Şehadet Konferansı” yapıldı 3

Dede Efendi konserle anıldı

Konferans verilen aranın ardından Vefatının 120. yılında Zekai Dede Efendi Konseriyle devam etti.

Solistler Elif Ömürlü Uyar ve Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü Dede Efendi'nin en sevilen eserlerini tasavvuf müziği severlerle paylaştı.

Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, konserin ardından Elif Ömürlü Uyar ve Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü'ye teşekkür çiçeği takdim etti.

“İslam'da Teslimiyet ve Şehadet Konferansı” yapıldı 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)