Eskişehir'den Üsküdar'a önemli ziyaret

Eskişehir'den Üsküdar'a önemli ziyaret

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sertaç Eroğlu ve Modül Koordinatörü Nihan Tomris Küçün, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk’u makamında ziyaret etti. Merkez Yerleşkede gerçekleşen ziyarette, kurumlararası akademik ve bilimsel işbirliği konuları ele alındı.

Yakın gelecekte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Üsküdar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi arasında yapılacak ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan akademisyenler, aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi'nin uzun zamandır yürüttüğü ve Türkiye'de ilk olan nöropazarlama çalışmaları hakkında da bilgi sahibi oldu.

Teknoloji Transfer Ofisleri girişimciliği teşvik edecek

Görüşme sırasında, ETTOM hakkında tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Ahmet Çabuk, akademik girişimciliğin teşvik edilmesi yönünde evrensel yaklaşımlar izlenerek ekonomik ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunulmasını temel amaç edindiklerini vurguladı.

Hem Üsküdar hem de Osmangazi Üniversitesi akademisyenleri, öğrencilerin şirket kurma üzerine yönlendirilmeleri ve teknoloji transfer ofislerinin daha etkin kullanmaları konusunda teşvik edilmeleri konusunda uzlaştı.

Her iki üniversite de kısa vadede ortak projelere imza atmayı hedefliyor.

Eskişehir'den Üsküdar'a önemli ziyaret 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)