Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sivil savunma ve afet bilincini anlattı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sivil savunma ve afet bilincini anlattı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Sivil Savunma ve Afet Bilinci, Psikolojik Harekât, Propaganda, Algı Yönetimi” gibi kavramların ele alındığı Uludağ Buluşması Aile Eğitim ve Dinlenme Programı'na katıldı. Bursa İlim Kültür Ahlak ve Çevre Derneği BİKAÇED ve Sivil Savunma Derneği SİSAD tarafından bu yıl 6. kez organize edilen etkinlik, Bursa Uludağ'da gerçekleşti.

3 gün süren ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı programda sivil savunma ve afet bilinci kapsamında farkındalık sunumları yapıldı ve yeni bir sivil savunma modelinin nasıl geliştirilebileceğine dair fikirler tartışıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da belirlenen konu başlıklarının psikolojik boyutlarını değerlendiren bir konuşma yaptı.

Sivil Savunma Öncesi Mevcut Durum başlıklı bir sunum yapan Tarhan, mevcut durumu ve sonrasında ne gibi geliştirmeler yapılabileceğine değindi.

Katılımcılar için psikolojik savaşın tanımını yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan; "Psikolojik savaş; silahtan başka her şeyin silah haline getirilmesi, kan dökmeden savaş kazanma sanatı, etkili propaganda yöntemleri ile tasarlanmış, planlı bilgi savaşı olarak ifade edilebilir. Özetle 'Savaşın kazanılmasında ve üstünlüğün devam ettirilmesinde insanların ruh haline etki ederek sonuç almaktır." dedi.

Psikolojik savaşın türlerini de anlatan Tarhan, dört çeşit psikolojik savaş olduğunu belirtti. Bunları; "Stratejik Psikolojik Savaş, Taktik Psikolojik Savaş, Takviye Edici Psikolojik Savaş ve Provakasyon Tipi Savaş" olarak sıralayan  Prof. Dr. Nevzat Tarhan, propaganda türlerine ve etki güçlerine de değindi.

Etkinlik sonrasında, SİSAD Başkanı Şemseddin Taşkaya Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a SİSAD Onursal Üye Plaketi ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Bursa Yeşill Türbe maketi takdim etti.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan da, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu ile birlikte; Gazcılar Camii Emekli İmamı Hasan Hüseyin Dinçel'e yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür edip, Bursa Yeşill Türbe maketini birlikte takdim etti.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sivil savunma ve afet bilincini anlattı 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)