Haber atölyesinin ilki başarıyla tamamlandı.

Haber atölyesinin ilki başarıyla tamamlandı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen haber atölyesine katılan öğrenciler katılım belgelerini aldılar. İletişim Fakültesinin farklı bölümlerinden katılan öğrencilere 5 hafta süren atölye çalışmasında haber, röportaj ve haber fotoğrafı konularında eğitim verildi.

Eğiticiliğini Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ile öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Birsen Çetin’in üstlendiği atölyede ilk iki haftada haber yazımı üzerinde duruldu.
Öğrencilerin atölye için hazırladıkları haberler analiz edildi.

Üçüncü haftada, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Baran ile bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Başar Hatırnaz fotoğraf ve haber fotoğrafçılığı üzerinde temel bilgiler verdi.
Dördüncü haftada röportaj konusu ele alındı. Güzel röportaj örnekleri gösterildi ve öğrencilerden fotoğraflı pazar röportajları yapmaları istendi.

İlki başarıyla tamamlanan atölye çalışmasıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Süleyman İrvan, amaçlarının gazetecilik yapmayı hedefleyen öğrencileri teşvik etmek olduğunu, bu amacı büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini, özellikle pazar röportajları konusunda çok başarılı çalışmaların ortaya çıktığını söyledi.

“Gazetecilik merak, istek ve kararlılık işidir. Meraklı olmayan, etrafında olup biteni görmeyen bir kişi istese de gazetecilik yapamaz. Ama merak tek başına yeterli değildir. İstekli olunması, ısrarcı olunması gerekir. Bu atölyede biraz bunu da gördük. Başta herkes meraklı görünüyordu, ama haftalar ilerledikçe istekli ve kararlı olanlar devam etti” diyen Prof. İrvan, atölyede başarılı çalışmalar yapan öğrencilerin Haber Üsküdar Gazetesinde pratik yapmayı sürdüreceklerini söyledi.      

Haber atölyesinin ilki başarıyla tamamlandı. 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)