Modern Bir Bilim Olarak Psikoloji

Modern Bir Bilim Olarak PsikolojiÜsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü tarafından düzenlenen Modern Bir Bilim Olarak Psikoloji etkinliğinin bu hafta ki konuğu Yrd. Doç. Dr. Meltem Narter'di. Narter, konuşmasında modern psikoloji tanımını yaptı, konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Psikolojiyi var eden davranıştır diyen Yrd. Doç. Dr. Meltem Narter; "Geçen zaman ile birlikte sosyoloji ve psikoloji değişim göstermekte. İnsanlar yazmaya, çizmeye, ritim tutmaya başladığından beri kendileriyle alakalı şeyleri merak etmeye başlıyorlar. İngilizlerin test etmeden yapamazsın dedikleri fikirleri var.
Bir de olgular olmadan bir şey yapamazsın diyen pozitivizm var. Psikoloji dediğimiz şey insanların çözümsüz görünen soyut bilgilere verilen çözüm yolu gibi görünüyor. Böyle olmamalı. Psikoloji bir sistem önerir. İnsan duyuları tarafından kendi yaşadığı kültürel özelliğe göre davranan ve bu davranışları topluma yansıtan varlıktır.
Psikolojinin en büyük yararı şu olabilir, bir insanın bazı durumlarda bazı işleri yapabilme becerisine itmeniz gerekiyor.
Mars'a su bulmaya giden bilim sistemi uzun serüvenler içinde gelmiştir, gelişmiştir. İnsanoğlu için psikoloji bir laboratuvarla başlayıp, insan davranışını devam ettiren bilim dalıdır. Psikoloji her şeyi çözmüş bir şey değildir."  dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)