Cemalnur Sargut'un katılımıyla Kutlu Doğum Haftası söyleşisi yapıldı

Cemalnur Sargut'un katılımıyla Kutlu Doğum Haftası söyleşisi yapıldı

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) kutlu doğumu münasebetiyle Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kerim Vakfı işbirliğiyle Kutlu Doğum Haftası anma etkinliği kapsamında bir söyleşi düzenlendi. Mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut ile Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Enstitüsü Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Emine Yeniterzi ve Prof. Dr. Osman Nuri Küçük peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i anlattı. Duygu yüklü söyleşiye ilgi yoğundu.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Hz. Muhammed'i anlatan bir video gösterimi yapıldı.
Video gösteriminin ardından Prof. Dr. Emine Yeniterzi’nin moderatörlüğünü yaptığı söyleşi başladı.

Kuran-ı Kerim'e inanmak Hz. Peygamber'e inanmakla başlar

Hz. Muhammed'in hayatında yaşadıklarını kendine has üslubuyla anlatan ve sohbetiyle katılımcıların beğenisini kazanan Prof. Dr. Osman Nuri Küçük, peygamberlik mührünün ne olduğunu anlattı ve Kuran ile Mushaf'ın farkına değindi.

Küçük; "Kuran-ı Kerim'i bir insan olarak kabul etsek bu kişi sadece Hz. Muhammed olacaktır. Kuran-ı Kerim'e inanmak Hz. Peygamber'e inanmakla başlar. Hz. Muhammed'in Kuran-ı Kerim'le olan ilişkisi insanı kendi sonsuz hakikatine götürmüştür. Ezeli ve ebedi liderdir. Adeta çöle inen bir nur gibidir. İnsanlık için bütün mesele peygamber efendimizi anlatmaktır." dedi.

Peygamber Efendimiz yaşayan Kuran-ı Kerim'dir

Peygamberler arasından fark yoktur, tüm peygamberlere inanmak gerekir diyen Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut da, bu yıl 1146. doğum gününü kutladığımız Hz. Peygamber'in Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sayesinde çok daha yakından tanındığını ve öğrenildiğini vurguladı.

Sargut; "Peygamberimiz Hz. Muhammed'i idrak etmeden, ona şükretmeden; Allah'ı idrak etmek, O'na şükretmek mümkün değildir. Peygamber Efendimiz yaşayan Kuran-ı Kerim'dir, bize hikmeti öğretir, Kuran ve Peygamber aynıdır, maddi ve manevi alemin lideridir ama vücuduyla furkandır. Dünya üzerindeki bütün farklılıklar arasında birliği sağlayan kişidir. Kendisi yıllarca önce yaşamış olsa da, bugünün peygamberidir, dünde kalmamıştır." dedi.

Peygamber Efendimizin bütün güzel huylarını çocuklarınıza öğretin diyerek kendisini dinleyenlere tavsiyeler veren Sargut; "Eğer Hz. Muhammed ile sohbet etmek istiyorsanız, onun hadislerini okuyun." dedi.

Söyleşinin moderatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Emine Yeniterzi de; "Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Hakk'ın en güzel kuludur." diyerek sözlerini tamamladı.

Cemalnur Sargut'un katılımıyla Kutlu Doğum Haftası söyleşisi yapıldı 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)