Üsküdar Üniversitesi'ne 2 Bin Kitap

Üsküdar Üniversitesi'ne 2 Bin KitapKuruluşundan bugüne kısa sürede kitap sayısını kayıt işlemlerinin tamamlanmasıyla10 binin üzerine çıkarmayı hedefleyen Üsküdar Üniversitesi Kütüphanesi, yapılan bağış ve elektronik kaynaklarıyla dışarıdan da yararlanılan bir kütüphane olma yolunda ilerliyor. Türkiye’nin şiddet karnesini çıkaran araştırmacı Adem Solak, bağışladığı 2 bin kitapla örnek bir davranış sergiledi.

Günümüzün teknolojisi ile donatılan, öğrencilere konforlu oturma alanları sunan, mimari ve dekorasyonuyla da birçok üniversite tarafından model alınan Üsküdar Üniversitesi Kütüphanesi, ödünç kitap alınan yer değil, gelişen ve değişen bilgi çağının kapılarını ziyaretçisine açan, bilgi dünyasında kişiyi bilgiye bağlayan merkezi olarak hizmet veriyor.

Gerek öğrenci gerek ise akademik ve idari personelinin bilgi gereksinimlerine, istek ve beklentilerine her yönüyle cevap üreten üniversite kütüphaneler arası işbirliği çerçevesinde ödünç kitap alma ve fotokopi hizmetlerini de gerçekleştiriyor.

Kayıtlama sürecinin devam ettiğini ve yakın zamanda kitap sayısının 10 binin üzerinde olacağını vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörü Aycan Şayir, kütüphaneler için bağışın çok önemli olduğunu kaydetti.

Yapılan bağışların kütüphaneleri besleyen en önemli kaynaklar olduğunun altını çizen Şayir, dünyada kitap bağışlamak kadar güzel bir duygunun olamayacağını söyledi. Üsküdar Üniversitesi Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Adem Solak’ın 2 bin kitaplık kütüphanesini Üniversite kütüphanesine bağışladığını ifade eden Aycan Şayir, örnek davranışta bulunan Solak’ın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Kütüphanede Adem Solak adına bir kitaplık oluşturacaklarını belirten Şayir, bu kitaplardan binlerce kişinin faydalanacağını sözlerine ekledi. 

Elektronik kaynaklara erişim noktasında da çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Şayir hedeflerinde süreli yayın ve dergi, gazetelerin olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en iyi üniversite kütüphanesi olma amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerinin de altını çizen Aycan Şayir, kısa bir sürede dışarıdan da yararlanılan bir kütüphane olmayı hedeflediklerini belirtti.

Daha fazla bilgi için…

https://kutuphane.uskudar.edu.tr/neden-kutuphane.php