Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması


Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması

Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması 2Üsküdar Üniversitesi, “Köln- İstanbul Kardeş Kent Oluşumu”nun 20’nci yıl dönümünde iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Sufi & Bach temalı konsere ev sahipliği yaptı. Tasavvuf müziği ile klasik müziği bir araya getiren konser büyük ilgi gördü.Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması 3

Üsküdar University Europe ve Kardeş Kent Derneği ortaklığında “Köln-İstanbul Kardeş Kent Oluşumu” nun 20. yıldönümü kapsamında bir konser verildi.

İki kent arasında dostluk, kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla Mart 1997’de Köln ile İstanbul arasında imzalanan “kardeş kent protokolü” çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.Köln’de de faaliyet gösteren Üsküdar Üniversitesi, Kardeş Kent Derneği ile birlikte kültürlerarası yakınlaşmayı daha da güçlendirmek amacıyla Sufi & Bach temalı konsere ev sahipliği yaptı.
Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konser Salonu’nda gerçekleştirilen Sufi & Bach temalı konserde tasavvuf müziği ve klasik müzik aynı sahnede buluştu.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevil Atasoy’un açılış konuşmasını yaptığı, Köln Akademisi Orkestra Şefi Michael Alexander Willens’in katılımı ile düzenlenen konser büyük ilgi gördü.

Konuşmasında ilk yurtdışı temsilciğini 2016 yılında Almanya Köln’de açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Sevil Atasoy, Üniversite olarak Türkiye ve Dünya’da eğitim ve sosyal çalışmalar içerisinde yer almanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Atasoy, Köln’de bulunan Üsküdar University Europe bünyesinde, Avrupa’da üniversiteye gitme fırsatı olmayan, yükseköğrenimini Türkiye’de yapmak isteyen gençlere yönelik eğitim faaliyetleri sunduklarını kaydetti.

Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması 4

Atasoy: “ Bu konser Almanya kardeşliğini daha da ileriye taşıyacak”

Bu sene “Köln - İstanbul Kardeş Kent” oluşumunun 20. Yıl dönümü olduğunu bu kapsamında Kardeş Kent Derneği ile kültürler arası yakınlaşmayı daha da güçlendirmek amacıyla sufi-Bach konseri düzenlediklerini belirten Atasoy, bu geceye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu.“Türkiye’nin ilk tasavvuf enstitüsünü Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyete soktuk. Tasavvuf ile klasik müziği bir araya getiren bu müzik ziyafetiyle, Türkiye ve Almanya arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da ileriye taşınacağına inanıyoruz”

Ortak noktaları müzik ile fark ediyoruz!

Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması 5

Goethe Institut Müdürü Dr. Reimar Volker’de yaptığı konuşmada iki ülke arasında çok fazla ortak nokta olduğuna değindi. Volker;  “Bu zor zamanlarımızda bizim ortak noktalarımızın ne kadar çok olduğunu hatırlamamız çok önemli. İki ülke arasındaki ortak noktaları fark etmemize müzik vesile oluyor. Bu akşam da iki kültür müzikle bir araya geliyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesinde Sufi Bach buluşması 6
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)