Aldatma genetik mi, değil mi?
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bilim ve Teknoloji Kulübü'nün düzenlediği "Aldatma Genetik Midir?" isimli konferansın konuğu Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Korkut Ulucan'dı. İnsan genetiği üzerinden yaptığı çalışmalarla bilinen Ulucan, konferans boyunca aldatmanın genetiği üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Tüm katılımcıların merak ettiği cevabı, konferansı başında dile getiren Doç. Dr. Korkut Ulucan, aldatmanın genetik bir yatkınlık olup olmadığının henüz ispatlanamadığını, evet ya da hayır demenin şu an çok zor olduğunu belirtti.
Çeşitli medya organlarında aldatmayla ilgili çok sayıda araştırma sonucu ve haber yayınlandığını söyleyen Doç. Dr. Korkut Ulucan, bu bilgilerin sadece istatistiki araştırmalar olduğunu vurguladı.
Ulucan; "Bu haberler ve çarpıcı başlıklar hiç bir bilimsel çalışmanın sonucu değil, daha çok istatistiki bilgiler. Bu haberlere göre, aldatma için en kritik yaş 39 ve genelde insanları aldatmaya iten üç ana sebepten bahsediliyor." dedi.
Aldatmayı; beyinde aldatma, sanal aldatma ve fiziksel aldatma olarak üçe ayıran Doç. Dr. Korkut Ulucan, bu çalışma ve sonuçları herhangi bir biyolojik temele dayandıramıyoruz ama beynimizdeki ödüllendirme mekanizmasıyla bağlantılı olabileceğini düşünüyoruz. Beynin ödül merkezinde çokça adını duyduğumuz dopamin ve serotonin merkezleri var, buradan kaynaklı herhangi bir genetik bir bozukluk olabilir, dedi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)