Arusyak Safa: "Konuşma terapisinde en büyük destekçimiz hayal gücümüz"

Arusyak Safa:  

Arusyak Safa: Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Dil ve Konuşma Terapisi Kulübü'nün birlikte organize ettiği, "Özel Gereksinimli Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi" isimli etkinliği konuğu Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Arusyak Safa’ydı. Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Şehit Duha Beker Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Günümüzde terapistlerin çalışma alanlarından ve dil ve konuşma terapisinin önemi ve ihtiyaçlarından söz eden Safa, dil ve konuşma terapisi konusundaki bilgi ve tecrübelerini Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

Çalışma alanınız genel anlamda belli ama şahsi çalışma alanlarınızın kalitesini arttırmak sizin işiniz diyerek sözlerine başlayan Arusyak Safa, bazen terapistlerin gördüklerinin anne ve babaların dahi görmediğini, bu nedenle yeni nesil terapistlerin ne denli ciddi bir iş yaptıklarını vurguladı.

"Bizim işimiz hayal gücü"

Çocuklarında rahatsızlığın kabullenilmesinde ailelere çok büyük görev düştüğü ve süreçteki duruşu önemli olduğunu vurgulayan Dil ve Konuşma Terapisti Arusyak Safa; "Hayal gücünüz bu işte en büyük destekçiniz. Çünkü karşınızda kişi kimi zaman 6-7 yaşında belki bacakları olmayan bir çocuk olacak. Onunla ortak bir dil bulmak zorundasınız, bu bazen bir çığlık bazen bir tren sesi olacak. Bu noktada işimiz bazı meslek gruplarıyla ortak fikir alış verişleri gerektirecek.” dedi.

Safa'nın uzun bir sürece dayanan mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaştığı interaktif bir ortamda yapılan panelin ardından Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Dil ve Konuşma Terapisi Kulübü Arusyak Safa'ya bir teşekkür plaketi takdim etti.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)