Şeb-i Arûs’ta duygulu anlar…

Şeb-i Arûs’ta duygulu anlar…

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ve Kerim Vakfı işbirliğiyle Hz. Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü kapsamında Şeb-i Arus programı düzenlendi. Anma töreni yoğun bir katılıma sahne olurken törende katılımcılar zaman zaman duygulu anlar da yaşadı. Töreni Dilek Sabancı da katıldı.

Şeb-i Arûs’ta duygulu anlar… 2Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma töreni, "Dinle" isimli kısa film gösterimiyle başladı.

Gösterimin ardından selamlama konuşması yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Hz. Mevlana'nın bugünlere getirilerek düşünmenin onu daha doğru bir şekilde anlaşılması için etkili olabileceğini belirtti.

Anma etkinliği Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Yeniterzi moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Hz. Mevlana" isimli söyleşiyle devam etti.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve yazar Cemalnur Sargut ile Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Küçük'ün de olduğu söyleşi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Kimileri gözyaşlarını tutamadı.

Cemalnur Sargut'un Anlatımı BüyülediŞeb-i Arûs’ta duygulu anlar… 3

Mevlana'yı, onun düşüncülerini ve yaşam felsefesini kendine özgü üslubuyla paylaşan Cemalnur Sargut adeta dinleyicileri büyüledi.
Konuşmasında Mevlana'nın hayatından örnekler veren Sargut, "Tasavvuf yaşamaktır. Kitaplar dolusu okusanız bir işe yaramaz. Mutlaka yaşamanız gerekir." dedi.

Sargut'un eşşiz anlatımından etkilenen birçok davetli ise gözyaşlarını tutmak da zorlandı.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Küçük,  kişinin kerim olması halinde başaramayacağı bir şey olmadığını sözlerine eklerken Hz. Mevlana'nın yaşadığı dönemde ona karşı olanların onunla mücadele edemediğini kaydetti. Küçük, Mevlana'nın bir kelamcıyla kelamcı gibi hadisçiyle de bir hadisçi gibi tartıştığını aktardı. Mevlana - sema ilişkisinden bahseden Küçük, Peygamberlerin sünnetleri olduğu gibi velilerin de adetleri olduğunu ve semanın da Mevlana'nın hayatımıza kazandırdığı adetlerden biri olduğunu dile getirdi.

Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı’nın da katıldığı anma programında Mesnevi'nin ilk 18 beyti okundu.

Tören, "La Edri" topluluğu üyelerinin tasavvuf musikisiyle son buldu.
Şeb-i Arûs’ta duygulu anlar… 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)