TÜBİTAK: 'Üsküdar Üniversitesi’nde ciddi işbirliği potansiyeli var'
Üsküdar Üniversitesi eğitim öğretimin ilk yılında önemli başarılara imza atarken, TÜBİTAK uzmanları eğitim ve bilgilendirme günü kapsamında Üsküdar Üniversitesi akademik personeliyle bir araya geldi. TÜBİTAK’ın çalışmaları ve desteklerine ilişkin bilgiler veren eğitimciler, Üsküdar Üniversitesi’nde ciddi işbirliği potansiyeli gördüklerini dile getirdi.
Davranış sağlığı ve bilimlerinde Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, bilimsel çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda çalışmalar ve araştırılmaların sürdürülmesi ve desteklenmesinde önemli bir görev üstlenen TÜBİTAK, iki uzmanının katılımıyla Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda akademik personeli bilgilendirdi. Eğitim ve bilgilendirme gününe Üsküdar Üniversitesi’nin akademik kadrosunun yanı sıra farklı üniversitelerden akademisyenler de katıldı.
Açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yaptığı programında Tarhan, multidisipliner yaklaşımın önemine dikkat çekti. Önceden akademik alanda her birim ayrı ayrı çalışıyordu diyen Tarhan şimdi birçok disiplinin bir arada çalışma mecburiyetinin olduğunu, Üniversite olarak kendilerinin bu anlayışı benimsediklerini söyledi. Dünyada bilimin gittiği yönde bilimsel çalışmalar yapmayı hedeflediklerini de vurgulayan Tarhan, TÜBİTAK’ın da multidisipliner anlayışla destekte bulunması gerektiğini kaydetti.
Rektör Tarhan’ın konuşmasının ardından TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Fatih Sinan Esen kürsüye geldi. TÜBİTAK olarak Üsküdar Üniversitesi’nde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Esen, Üsküdar Üniversitesi’nde ciddi işbirliği potansiyeli olduğunu da sözlerine ekledi. Programda Esen;
- Araştırma Destek programları
- Programların Amacı
- Değerlendirme süreci ve işleyişi
- Destek Kapsamı
- İstatistik veriler
- Kullanılan sistem ve ara yüzler
- Proje hazırlanırken dikkat edilecek hususlar konusunda
TÜBİTAK Sağlık Alanı Ulusal İrtibat Noktası’ndan uzman Nihan Eryılmaz da
- AB 7. Çerçeve Programı Sağlık Alanı Son Çağrısı
- HORIZON 1- 2020 İlk Gelişmeler
- Sağlık Alanında Ulusal Fonlar ile Desteklenen Uluslararası İş Birliği Proje Çağrıları -
- TRANSCAN Projesi 2013 Yılı Önleyici Kanser Çalışmaları Çağrısı
- E-RARE-2 Projesi 2013 yılı Nadir hastalıklar çağrısı
- Alzheimer Ortak Programlama İnisiyatifi 2013 Yılı Nörodejeneratif Hastalıklar Çağrısı
Konularına ilişkin katılımcılara bilgiler verdiler.