Üsküdar Üniversitesi 23. Ulusal Biyoloji Kongresi’ne en çok çalışmayla katılan Üniversite oldu.

Üsküdar Üniversitesi 23. Ulusal Biyoloji Kongresi’ne en çok çalışmayla katılan Üniversite oldu.Üsküdar Üniversitesi, Gaziantep’te düzenlenen 23. Ulusal Biyoloji Kongresi’ne katıldı. “Moleküler Biyoloji ve Genetik” başlıklı panele en çok çalışmayla katılan üniversite olduklarını belirten Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan, kongrenin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

23. Ulusal Biyoloji Kongresi, Gaziantep’te 5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Katılımın yoğun olduğu kongreye Üsküdar Üniversitesi, iki sözel sunum ve 10 poster tebliği ile toplamda 12 çalışma ile Kongrede yer aldı. Üsküdar Üniversitesi 23. Ulusal Biyoloji Kongresi’ne en çok çalışmayla katılan Üniversite oldu. 2

Üsküdar Üniversitesi, “Moleküler Biyoloji ve Genetik” başlıklı panele en çok çalışma ile katılan üniversite oldu. Panelde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri, gerçekleştirdikleri çalışmaları sundu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan “Milli Bayan Tenisçilerimizde Atletik Performansa Etki Eden Genetik Profillerin Belirlenmesi”, proje asistanı Canan Sercan ise “Türk Futbolcu ve Basketbolcularda Alfa- Aktinin-3 (ACTN3 R577X) Gen Polimorfizmlerinin Belirlenmesi” başlıklı sunumları ile kongreye katıldı.

Üsküdar Üniversitesi 23. Ulusal Biyoloji Kongresi’ne en çok çalışmayla katılan Üniversite oldu. 3Üsküdar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji Yüksek Lisans öğrencisi Sezgin Kapıcı’nın “Otizmli Çocuklarda Katekol-O-Metiltransferaz (COMT) Geni Val(108/158)Met Polimorfizminin Belirlenmesi” isimli poster sunumu büyük ilgi gördü. 

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Konuk danışmanlığında yürütülen söz konusu çalışma, aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi Öznur Yılmaz’ın da tezi ile birlikte “Otizm Genetiği” adı altında sunulan ilk çalışma özelliğini taşıyor.

Kongrede ayrıca Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Karahan, öğretim görevlisi Tuğba Kaman ve lisans öğrencileri İpek Yüksel, Büşra Çetin, Rümeysa Can, Kadir Sinan Arslan, Betül Bıyık ve Hamza Kulaksız’ın çalışmaları poster bildirisi olarak sunuldu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan, kongrenin oldukça verimli geçtiğini söyledi.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)