Üsküdar’dan bir ilk “Öğretim Üyeleri Karma Sergisi” açıldı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12844

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı çalışmalar, düzenlenen sergi ile ziyarete açıldı. “Öğretim Üyeleri Karma Sergisi” ismiyle ilk kez gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen sergi, Doç. Dr. İpek Fatma Ertan, Dr. Öğr. Üyesi Dicle Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen koordinatörlüğünde önemli çalışmaları bünyesinde bulunduruyor.  Sergiye ilgi ise ilk günden oldukça yoğun. 

Prof. Dr. Süleyman İrvan; “Sanat iletişimin bir parçasıdır.”

“Öğretim Üyeleri Karma Sergisi” açılışını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan; “Bu sergi öğretim üyelerimizin çalışmalarından oluşan bir sergidir. Daha çok kaynaşma amaçlı bir sergidir. Dönem sonu geldi. Hocalarımız kendi yaptıkları resimleri, çektikleri fotoğrafları burada bir araya getirdiler. Covid-19 pandemisi ve yaşanılan depremler yüzünden sanat ve birey arasında bir kopuş oldu. Biraz onu telafi edebilmek adına kaynaşmak adına bu sergiyi düzenleme kararı aldık. Bir de biz iletişim fakültesiyiz. İletişim bizim için önemlidir. Sanat iletişimin bir parçasıdır.” şeklinde konuştu. 

Sergide disiplinlerarası çalışmalar yer alıyor…

Öğrencilerin sergileme kültürü, sergi tasarımı ve küratöryal süreçlere ilişkin ilham vermesinin önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Şen; “Öğretim elemanları karma sergisinin sanat ve tasarım alanında üretimler gerçekleştiren akademisyenleri ortak bir paydada buluşturması ve öğrencilerin sergileme kültürü, sergi tasarımı ve küratöryal süreçlere ilişkin ilham vermesi adına önemli olduğunu düşünüyorum. Sergide disiplinler arası çalışmaların da yerini alması bu süreci daha da zengin kılmaktadır. Özellikle yapay zekâ temelli eserlerin de sergilerde yerini almaya başlaması yeni nesil sanat ve tasarım pratiklerini de artık sıklıkla sergilerde görebileceğimiz sinyalini bizlere veriyor. Bu bağlamda serginin konvansiyonel çerçevenin dışına çıkarak ziyaretçilere yeni bakış açıları sunduğunu söylemek mümkün. Temennim ilki düzenlenen ve sanat-tasarım alanından birçok eseri bir araya getiren bu etkinliğin her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelebilmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Öğretim Elemanları Karma Sergisi” ilk kez ziyaretçi ile buluştu. 

İletişim bağlamında üretimler yapan akademisyenleri bir araya getiren serginin öneminden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Dicle yıldırım; “İlk kez ziyaretçi ile buluşan İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi, çok sayıda sanat, tasarım ve iletişim bağlamında üretimler yapan akademisyenleri bir araya getirmek üzere düzenlenmiştir. Sergide yer alan eserlerin teknikleri başlıca fotoğraf, dijital illüstrasyon, dijital kolaj, yapay zekâ ile gerçekleştirilen tasarımlar, mixed medya, dijital tasarımlar ve modelleme gibi zengin bir pratiği barındırmaktadır.” dedi.

Muhabair: Okan Arslantürk - Zeynep Keçe 

Fotoğraf: Okan Arslantürk - Zeynep Keçe 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)