Küresel marka yöneticileri Endüstri ve Liderlik Günlerinin konuğu oldu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12817

Üsküdar Üniversitesi Endüstri ve Mühendislik Kulübünün düzenlemiş olduğu “Endüstri ve Liderlik Günleri’’ programı, Asus Türkiye Müdürü Özge Kılıç Güler, IBS CEO’su Murat Çiftçi, Paket Taksi CEO’su Bülent Ozan ve L’oreal Genel Müdürü Mehmet Karamollaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Endüstri ve Mühendislik Kulübü Başkanı Melisa Yarşılıkal ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Anlı’nın açılış konuşmaları ile başlayan program Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda katılımcıların sunum ve anlatımları ile devam etti.
 

Özge Kılıç Güler; “Olasılık, sıfırla bir arasındadır’’

Konuşmasına Asus firmasının Türkiye pazardaki yeri ve önemi hakkında bilgi vererek başlayan Asus Türkiye Müdürü Özge Kılıç Güler sözlerine şu şekilde devam etti; “Olasılık, sıfırla bir arasındadır arkadaşlar, sayfalarca türevin tekrarını alırsınız, eksi çıkartıyorsanız sayfanın sonunda kocaman bir sıfır görürsünüz. O yüzden burada ne öğreniyorsanız öğrenin lütfen, mantığını alın. Mantığını aldıktan sonra zaten çalışmanıza gerek kalmayacak. Üniversiteden mezun olacaksınız. İş yaşamında da bunu kullanıyor olacaksınız. Üniversite hayatına gelince ben en çalışkan mıydım? Yok, hayır değildim. Genelde gezerdim, çünkü çok severdim gezmeyi, tozmayı, eğlenmeyi, sosyal olmayı, anı yaşamayı çok severdim. En zeki miydim? Hayır, okul ve sınıf birincilerimiz vardı. Ben onlardan biri değilim ama hiç sınıfta kalmadım ve belli bir ortalamayla da okuldan mezun oldum. Ben ikisini bir arada yapmak istiyordum. Hem öğrenmek hem de kendimi geliştirmek istiyordum. Aynı zamanda da sosyal olmak, iletişim kurmak istiyordum. Hayatımda gerçek olan bu. Öğrendiklerinizi kendiniz uygulayıp iletişiminizle de satabilmek ikisini bir arada yapamazsanız bence bir anlamı yok. Burada kurulan kulüpler bence en çok bu işe yarıyor. Burada bir kulüpte yer almak gerçekten çok büyük katma değer.” şeklinde konuştu.


Murat Çiftçi; “Kalbinizin sesini dinleyin’’

Eğitim hayatından bahseden IBS CEO’su Murat Çiftçi, iş görüşmeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Çiftçi; “İş görüşmelerini nasıl yapacaksınız? Hangi sorulara cevap vereceksiniz? Nasıl oturacaksınız? Neyi söyleyeceksiniz? Neyi söyleyebileceksiniz? Ben bunların hepsini çalışarak gittim, öyle biri ile görüştüm ki o kişinin öyle bir aurası vardı ki, bütün strateji falan yok oldu. Ben bir noktada okey dedim, maaşımı bile sormuyorum. Ofisin nerede olduğunu sormuyorum, ne yapıldığını bilmiyorum. Ne derlerse tamam dedim. Aranızda farklı disiplinlerde olan arkadaşlarımız vardır. Hangi yolu seçerseniz seçin bazılarınız hala kararsız ne yapacağı konusunda hiçbir fikri yok. 25 senedir aynı firmadayım. Şu benim için en büyük gösterge. Kalbinizin sesini dinleyin.” ifadelerini kullandı.


Bülent Ozan; “Sanal market benim projemdir’’

Kendi iş hayatından örnekler veren Paket Taksi CEO’su Bülent Ozan; “1996 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldum. Sonrasında iki sene kadar çalıştım. 1997’de Migros ile çalışmaya başladım. Sanal market benim projemdir. Migrosların önüne gidin, en çok bizim motosikletleri görürsünüz.” diyerek, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını tamamladı.


Mehmet Karamollaoğlu; “En iyi örnekler Çin’den çıkıyor’’

L’oreal Genel Müdürü Mehmet Karamollaoğlu; “Bütün para şu anda Asya’ya kayıyor. Jeopolitik politikalara rağmen Asya’ya gelecek ciddi bir para akışı var. Şirketler oraya yatırım yapıyor. Çin eskiden sadece maliyeti düşük tutmak için tercih ediliyordu. Şu an kalite olarak ta çok çok daha memnunlar. Ticaret ve dijital başarıda her zaman en iyi örnekler Çin’den çıkıyor. Çok çalışkan, çok eğitimli, güzel ekipler var orada. Üretimin maliyetinin düşük olması ve kalitenin tatmin eder derecede yüksek olması dolayısıyla para buraya kayıyor, aha da kaymaya devam edecek.” dedi.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve plaket takdimi ile sona erdi.

Muhabir: İlyas Dursun

Fotoğraf: İlyas Dursun / ÜHA 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)