Engelli yetenek ve istihdamı için “Erişebilirlik” etkinliğine tam destek…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12655

Üsküdar Üniversitesi, Garanti BBVA’nın düzenlediği “Erişebilirlik” etkinliğine katılım sağladı. Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Uluslararası Öğrenci İlişkileri Uzmanı Viktorya Altınkaya, Engelli Öğrenci Asistanı Dicle Aksoy ile Sosyal Hizmetler 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep Kara, Yeni Medya ve İletişim 3’üncü sınıf öğrencisi Serdar Karan, Garanti BBVA’nın düzenlediği Erişilebilirlik etkinliğinde Üsküdar Üniversitesini temsil etti.

18 Mayıs Dünya Erişilebilirlik ve Farkındalık Günü kapsamında Garanti BBVA tarafından Salt Galata’da düzenlenen etkinlikte çeşitlilik ve kapsayıcılık stratejisi ile ‘Burada Eşitlik var’ teması ele alındı.


Farklı üniversitelerden öğrenciler, mezunlar ve uzmanlar etkinlikte engelli yetenek istihdamı ve çalışan deneyimini konusunu birçok yönüyle ele aldı.
Üsküdar Üniversitesinden Viktorya Altınkaya’nın öncülüğünde katılım gösterilen etkinlik, ‘Herkes İçin Erişilebilir Bir Dünya’ çalıştayının tamamlanması ile sona erdi. 


Engelli yetenek istihdamı ve çalışan deneyiminin ele alındığı etkinlikten elde edilen çıktılar, bu alanda gelecek stratejilerinin oluşturulması ve rehberlik ile herkes için erişilebilir bir dünya hedefinde kullanılacak.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)