Odyoloji öğrencileri tiyatro sahnesinde…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Kulak Ormanı” adlı tiyatro gösterisi, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk (BÜMED MEÇ) okullarında gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan’ın koordinatörlüğünü yaptığı ve senaryosunu odyoloji bölümü öğrencileriyle oluşturduğu, “Kulak Ormanı” adlı tiyatro gösterisinin, sanat yönetmenliğini ise Diriliş Ertuğrul dizisi ile tanınan oyuncu Tuncay Çağıl üstlendi.

BÜMED MEÇ Okulları Koşuyolu yerleşkesinde gerçekleşen ve 25 dakika süren tiyatro gösteri etkinliği, ‘çocukluk dönemi ve bu dönemde olan çocukların, protez kullanan akranlarına yönelik olarak yaptığı zorbalığın önüne geçmek için neler yapılabilir?’ sorusuna cevap vermek üzere öğrencilere sunuldu.

Okulöncesi dönemdeki çocuklara yönelik hazırlanan ve oldukça ilgi çeken “Kulak Ormanı” adlı tiyatro gösterisi etkinliği: “Kulak ne işe yarar?, Nasıl duyarız?, Kulaklarımızın sağlıklı duyması için nelere dikkat etmeliyiz?, İşitme kaybı nedir?, İşitme cihazı ne işe yarar?”  Sorularına cevap vererek, çocukların duyma organı olan kulak hakkında bilgi sahibi olmaları yönünde açıklayıcı mesajlar verildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)