Uzaktan Eğitim Dersleri (2015-10-02)

Uzaktan Eğitim Dersleri

  • Uzaktan Eğitim ile verilen dersleri bu dersleri alan öğrencilerimiz lms.uskudar.edu.tr  adresinden giriş yaptıktan sonra izleyebilmektedir.
  • Öğrencilerimiz Uzaktan Eğitim Sistemi ara yüzünde   açık dört dersi de (İngilizce, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Bilgi Teknolojileri) görebilmelerine  karşın sadece akademik programlarındaki kayıtlı oldukları (ve muaf  olmadıkları) derslerinden sorumlu olacaklardır. Örnek: fakültelerde İngilizce dersi uzaktan eğitimle verilmemekte ancak öğrenciler bu derslerin içeriğini görebilmektedir;  bu öğrencilerimiz İngilizce dersinin uzaktan eğitimle yapılacak olan sınavlarına girmeyeceklerdir.
  • Uzaktan eğitimle verilen derslerin ara sınavları  uzaktan on-line  olarak (ağırlık %20) yapılacak,  bu sınavların uygulamasına ilişkin detaylar  gerek Uzaktan eğitim arayüzünde gerekse  okul web sayfasında sınavlar öncesinde duyurulacaktır. Derslerin final sınavları (ağırlık %80)  ise  yerleşkelerde yüzyüze/gözetmenli ve test olarak yapılacaktır. Sınav süreleri yaklaşık 30dk ve soru sayısı da dersin türüne  göre değişkenlik göstermekle birlikte 20-30 arasında olacaktır.
  • Öğrencilerimiz ara sınavın uygulama bilgileri  veya final sınavına girecekleri yerleşke, derslik ve sınav tarihi bilgilerini web sayfamızdaki Duyurular”menüsünden takip edebilirler.
  • İlgili bilgilendirmeler sınav tarihinden en az 2 hafta önce yapılacaktır.
  • Uzaktan eğitim derslerinde yoklama uygulaması yoktur, dolayısıyla devamsızlık söz konusu olmayacaktır. Ders başarıları Bağıl Değerlendirme” esasına uygun olarak yapılacaktır.
  • Uzaktan eğitim ara yüzünün kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için https://www.uskudar.edu.tr/file/uzem/lms.pdf  adresindeki dokumanı indirebilirsiniz.

 

Sisteme giriş yapabilmek için;

Kullanıcı adı: Öğrenci numarası
Şifre: TC kimlik numarası olarak tanımlanmıştır.