1. Sınıflar Zorunlu İngilizce Dersleri Muafiyet Sınavı

Zorunlu İngilizce Dersleri Muafiyet Sınavı

• 2015-2016 Akademik Yılı 1. sınıf zorunlu İngilizce dersleri muafiyet sınavları 7 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 16:30’da yapılacaktır.
  • Bu sınav alacağınız dersin seviyesinin üzerinde bir yabancı dil bilgisine sahip olmanız durumunda bunu belgelemek ve bu dersten muaf olmanızı sağlamak üzere yapılmaktadır.
  • Zorunlu İngilizce dersi kapsamında alacağınız derslerin;
ING 101 - ING102
INGU101 - INGU102
(İngilizce Hazırlık okumadan) Doğrudan birinci sınıfa başlayan bölüm ve programlar
ING 103 - ING104 Hazırlık programını belli bir not barajının altında bitirenler (Türkçe bölümler)
ING 105 - ING106 Hazırlık programını gerekli not ortalaması ile bitirenler (Türkçe bölümler)
ENG 101 - ENG102 Eğitim dili İngilizce olan Bölüm öğrencileri

sınavları ve muaf olmak için gerekli baraj notları farklıdır. Detaylı bilgiler duyuru panolarına asılmıştır.

• Sınav süresi 45 dakikadır.
  • Ing101 sınavları ile Ing103, Ing105 ve Eng101 sınavları farklı sınavlardır.
  • Muafiyet sınavına girmeyenler ve sınavdan yeterli notu alamayanlar zorunlu İngilizce derslerini alacaklardır.
  • Geçme notu, sınavdan muaf olanların transkriptlerine “M” olarak işlenir ve kredi ortalamalarına etki etmez.
  • Sınava katılmayan öğrenciler için sınavın tekrarı yapılmayacaktır.
  • Sınava girmek için kayıt yaptırmanıza gerek yoktur. Sınavdan önceki gün panolara asılacak olan öğrenci listelerinden sınava gireceğiniz yeri öğrenebilirsiniz.
  • Sınav öncesinde kimlik kontrolü yapılacağından öğrenci kimlik kartlarınızı mutlaka yanınızda bulundurunuz.