Multidisipliner Sağlık Araştırmaları Çalışma Grubu

Öğr.Gör. Mert İLHAN

SBF / Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Araştırma Odağı

Birey, aile ve toplumların bütüncül bir yaklaşımla sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık durumunda tedavi, bakım ve rehabilitasyonunun sağlanması için sağlık profesyonellerinin multidisipliner bir yaklaşım benimsemesi gerekmektedir. Bu doğrultuda beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon ve hemşirelik gibi çeşitli sağlık bilimleri disiplinlerinin bir çatı altında güçlenmesi hedeflenmektedir. Çalışma gurubunda toplum sağlığı, ruh sağlığı, beslenme ve fiziksel sağlık temalarında bireyleri bütüncül olarak değerlendirecek çalışmalar yapılması planlanmaktadır. Ayrıca sağlık politikalarının geliştirilmesine katkı sağlamak ve sağlıkta inovasyon çalışmalarının yürütülmesi amaçlanmıştır.

Yayınları

WOS Kapsamına Giren Yayınların Sayısı : 1
Diğer Yayınların Sayısı : 2

Kongre-Konferans Katılımları