Beslenme, Diyetetik, Besin Güvencesi, Toplu Beslenme Sistemleri, Toplum Beslenmesi
ORCID: 0000-0003-1591-0069
Araştırma Alanları
Araştırma Alanları İle Örtüşen BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedef Etiketleri
Kısa Özgeçmiş
1992 doğumlu Ekin Çevik, 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesindeki Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalındaki Yüksek Lisans eğitimini, “Üniversite Öğrencilerinde Menü Etiketi Algısının Besin Seçimi ve Obezite Üzerine Etkisi” isimli tezi ile tamamlamıştır.
Öğrenim Durumu & Akademik Unvanlar
Akademik Faaliyetler > Yayınlar
(Scopus) Toplam: 5The relationship of caffeinated beverages with depressive symptoms and decision-making
Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism (2021)
Akademik Faaliyetler > Yayınlar
(Diğer Bilimsel Yayınlar) Toplam: 8Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Psikiyatrik Hastalıklara İlişkin Algı ve Tutumları
Manas Sosyal Araştırmalar Dergisi (2021)
Night Eating Syndrome and Sleep Quality among Turkish University Students in COVID‑19 Pandemic
The Journal of Neurobehavioral Sciences (2021)
Investigation of Nutrition Status In Patients Irritable Bowel Syndrome
Journal of Health Services and Education (2021)
İrritabl Bağırsak Sendromu Olan Hastalarda Beslenme Durumunun İncelenmesi
Journal of Health Services and Education (2020)
Akademik Faaliyetler > Kitap - Kitap Bölümü
(Diğer) Toplam: 6- Ek A: Diyet Referans Değerleri; Ek B: Besin Bileşim Tabloları; EK C: Diyabet için Değişim Listesi; EK D: USDA Besin Alım Modelleri, 2024.
- Terimler Sözlüğü; Dizin, 2024.
- Nutrition, 2024.
- Sağlıklı Beslenme Davranışlarının Geliştirilmesinde Sosyal Medyanın Rolü, 2022.
- Sağlık Bilimlerinde Bütüncül Bakış: Sağlığın Korunması, 2021.
- Sağlığın Korunması: Katkı Maddeleri, Koruyucular, 2021.
Projeler > Projeler
- Yaşlılarda yalnızlık, iştah durumu, kas gücü ve diyet kalitesi arasındaki ilişki, 1970.
- Üniversite Öğrencilerinde Greyfurt Yağı Kokusunun Hedonik Açlıkta Porsiyon Seçimi Üzerine Etkisi, 1970.
Akademik Faaliyetler > Kongre - Konferans Katılım
- 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 2023.
- 2022 Annual Conference & Exhibition Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 2022.
- 4.Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, 2022.
- 4. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, 2022.
- 4.Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi, 2022.
- Gastronomi, Beslenme ve Gıda Teknolojileri Ulusal Sempozyumu, 2021.
- Gastronomi, Beslenme ve Gıda Teknolojileri Ulusal Sempozyumu, 2021.
- Gastronomi, Beslenme ve Gıda Teknolojileri Ulusal Sempozyumu, 2021.
- International Congress of Health Research, 2021.
- İnternational Congress on Biological and Health Sciences, 2021.
- İnternational Congress on Biological and Health Sciences, 2021.
- International Congress on Biological and Health Science, 2021.
- 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON COVID-19 STUDIES, 2020.
- 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON COVID-19 STUDIES, 2020.
- 2ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON COVID-19 STUDIES, 2020.
- International Conference on Covid-19 Studies, 2020.
- INTERNATIONAL CONFERENCE ON COVID-19 STUDIES, 2020.
- 8. Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Anne-Çocuk Beslenme Kongresi, 2020.
- 6. Gıda Güvenliği Kongresi, 2018.
İdari Faaliyetler
- Öğrenci Kulübü Danışmanlığı / Head of Student Club, BESLENME VE DİYETETİK KULÜBÜ, (2022 - Devam ediyor.)
- Çalışma Grubu Üyelikleri / Research Group Membership, Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar, (2021 - Devam ediyor.)
- Çalışma Grubu Üyelikleri / Research Group Membership, Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Grubu, (2021 - Devam ediyor.)
- Komisyon Üyesi / Member of Commission, Bologna Komisyonu, (2020 - Devam ediyor.)
- Öğrenci Kulübü Danışmanlığı / Head of Student Club, BESLENME VE DİYETETİK KULÜBÜ, (2020 - 2021)
- Laboratuvar, Laboratuvar Sorumlusu, (2017 - Devam ediyor.)
- Komisyon Üyesi / Member of Commission, Muafiyet Komisyonu, (2016 - Devam ediyor.)