Akademik Bağlantılar

Scopus
Documents:6
Citations:36
h-index:3
Google Scholar
Citations:44
h-index:3
i10-index:1

36

Araştırma Alanları

Beslenme
Diyetetik
Besin Güvencesi
Toplu Beslenme Sistemleri
Toplum Beslenmesi

Kısa Özgeçmiş

1992 doğumlu Ekin Çevik, 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olmuştur. Hacettepe Üniversitesindeki Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalındaki Yüksek Lisans eğitimini, “Üniversite Öğrencilerinde Menü Etiketi Algısının Besin Seçimi ve Obezite Üzerine Etkisi” isimli tezi ile tamamlamıştır.

Çevik, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibarıyla Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalında Doktora Programına başlamıştır.

Öğrenim Durumu & Akademik Ünvanlar

Lisans

Hacettepe Üniversitesi

2015

Yüksek Lisans

Hacettepe Üniversitesi

2019

Doktora

Erciyes Üniversitesi

2021

Projeler > Projeler

Toplam: 3

1

Yaşlılarda yalnızlık, iştah durumu, kas gücü ve diyet kalitesi arasındaki ilişki

2

Üniversite Öğrencilerinde Greyfurt Yağı Kokusunun Hedonik Açlıkta Porsiyon Seçimi Üzerine Etkisi

3

NATIONAL EARLY CHILDHOOD DEVELOPMENT POLICY (NECP) / Ulusal Erken Çocukluk Gelişimi Politikaları Projesi (EÇGEP)
2020

Akademik Faaliyetler > Kongre - Konferans Katılım

Toplam: 20

1

The Potential of Spent Coffee Grounds as a Natural Antimicrobial Agent in Food Preservation and Packaging
2025

2

Sürdürülebilir Beslenme İçin Yeni Bir Fonksiyonel Besin: Opuntia ficus indica
2023

3

THE RELATIONSHIP OF THE INFLAMMATORY POTENTIAL OF DIET WITH EATING ATTITUDES AND APPETITE
2022

4

Depresyon Tedavisinde Omega 3 Yağ Asitlerinin Yeri
2022

5

Toplu Beslenme ve İyilik Hali
2022

6

Akdeniz Diyeti ve Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi
2022

7

Helicobacter Pylori Enfeksiyonu Tedavisinde Astaksantin
2021

8

Akıllı Paketleme Sistemlerinin Sürdürülebilirlik Üzerindeki Rolü
2021

9

Sürdürülebilir Beslenmede Meyve ve Sebzenin Yeri
2021

10

Kafeinli İçeceklerin Depresif Belirtiler ve Karar Verme ile İlişkisi
2021

11

Food Supplements in Migraine Prophylaxis
2021

12

Astaxanthin and Neuroprotective Effect
2021

13

Are Sustainable Nutrition Models Affordable?
2021

14

COVID-19 AND PROBIOTICS
2020

15

OBEZİTE COVID-19 İÇİN BİR RİSK FAKTÖRÜ MÜDÜR?
2020

16

COVID-19 TEDAVİSİNDE D VİTAMİNİ SUPLEMENTASYONU
2020

17

COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2020

18

COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2020

19

Nekrozitan Enrerokolit ve probiyotikler - Necrotized enterocolitis and probiotics
2020

20

Probiyotik içeren yenilebilir filmlerde mikrobiyal canlılık
2018

İdari Faaliyetler

Toplam: 9

1

Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyonu
2025

2

Ulusal Yayınevi Tarafından Basılan Süreli Yayın
2024

3

Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü - THE Impact Rankings Etiket Sorumlusu
2023

4

BESLENME VE DİYETETİK KULÜBÜ
2022

5

Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar
2021

6

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Grubu
2021

7

Bologna Komisyonu
2020

8

Laboratuvar Sorumlusu
2017

9

Muafiyet Komisyonu
2016

Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri

Toplam: 8

1

Klinik Beslenme Sorunlarına Yaklaşım II
LISANSUSTU / 2024

2

Üniversite Kültürü II
LISANS / 2024

3

Fonksiyonel Besinler ve Besin Destekleri
LISANS / 2024

4

Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II
LISANS / 2024

5

Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları II
LISANS / 2024

6

Obezite ve Yeme Davranış Bozuklukları
LISANSUSTU / 2024

7

Demografik Yapı ve Sağlık
LISANS / 2024

8

Mesleki Oryantasyon
LISANS / 2024