Academic Connections

Scopus
Documents:6
Citations:36
h-index:3
Google Scholar
Citations:44
h-index:3
i10-index:1

36

Research Areas

Beslenme
Diyetetik
Besin Güvencesi
Toplu Beslenme Sistemleri
Toplum Beslenmesi

Short CV

Ekin Çevik, born in 1992, graduated from Hacettepe University, Department of Nutrition and Dietetics in 2015. She completed her master's degree in the Department of Food Service Systems at Hacettepe University with her thesis titled “The Effect of Menu Label Perception on Food Choice and Obesity in University Students”.

As of the Spring Semester of the 2020-2021 Academic Year, Çevik has started her PhD in the Department of Nutrition and Dietetics in Institute of Health Sciences at Erciyes University.

Education & Academic Titles

Bachelor's Degree

Hacettepe Üniversitesi

2015

Master's Degree

Hacettepe Üniversitesi

2019

Doctorate

Erciyes Üniversitesi

2021

Projects > Projects

Total: 3

1

Yaşlılarda yalnızlık, iştah durumu, kas gücü ve diyet kalitesi arasındaki ilişki

2

Üniversite Öğrencilerinde Greyfurt Yağı Kokusunun Hedonik Açlıkta Porsiyon Seçimi Üzerine Etkisi

3

NATIONAL EARLY CHILDHOOD DEVELOPMENT POLICY (NECP) / Ulusal Erken Çocukluk Gelişimi Politikaları Projesi (EÇGEP)
2020

Academic Activities > Congress - Conference Participation

Total: 20

1

The Potential of Spent Coffee Grounds as a Natural Antimicrobial Agent in Food Preservation and Packaging
2025

2

Sürdürülebilir Beslenme İçin Yeni Bir Fonksiyonel Besin: Opuntia ficus indica
2023

3

THE RELATIONSHIP OF THE INFLAMMATORY POTENTIAL OF DIET WITH EATING ATTITUDES AND APPETITE
2022

4

Depresyon Tedavisinde Omega 3 Yağ Asitlerinin Yeri
2022

5

Toplu Beslenme ve İyilik Hali
2022

6

Akdeniz Diyeti ve Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi
2022

7

Helicobacter Pylori Enfeksiyonu Tedavisinde Astaksantin
2021

8

Akıllı Paketleme Sistemlerinin Sürdürülebilirlik Üzerindeki Rolü
2021

9

Sürdürülebilir Beslenmede Meyve ve Sebzenin Yeri
2021

10

Kafeinli İçeceklerin Depresif Belirtiler ve Karar Verme ile İlişkisi
2021

11

Food Supplements in Migraine Prophylaxis
2021

12

Astaxanthin and Neuroprotective Effect
2021

13

Are Sustainable Nutrition Models Affordable?
2021

14

COVID-19 AND PROBIOTICS
2020

15

OBEZİTE COVID-19 İÇİN BİR RİSK FAKTÖRÜ MÜDÜR?
2020

16

COVID-19 TEDAVİSİNDE D VİTAMİNİ SUPLEMENTASYONU
2020

17

COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2020

18

COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
2020

19

Nekrozitan Enrerokolit ve probiyotikler - Necrotized enterocolitis and probiotics
2020

20

Probiyotik içeren yenilebilir filmlerde mikrobiyal canlılık
2018

Administrative Activities

Total: 9

1

Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyonu
2025

2

Ulusal Yayınevi Tarafından Basılan Süreli Yayın
2024

3

Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü - THE Impact Rankings Etiket Sorumlusu
2023

4

BESLENME VE DİYETETİK KULÜBÜ
2022

5

Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar
2021

6

Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Grubu
2021

7

Bologna Komisyonu
2020

8

Laboratuvar Sorumlusu
2017

9

Muafiyet Komisyonu
2016

Education and Teaching Activities

Total: 8

1

Klinik Beslenme Sorunlarına Yaklaşım II
LISANSUSTU / 2024

2

Üniversite Kültürü II
LISANS / 2024

3

Fonksiyonel Besinler ve Besin Destekleri
LISANS / 2024

4

Çocuk Hastalıklarında Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II
LISANS / 2024

5

Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları II
LISANS / 2024

6

Obezite ve Yeme Davranış Bozuklukları
LISANSUSTU / 2024

7

Demografik Yapı ve Sağlık
LISANS / 2024

8

Mesleki Oryantasyon
LISANS / 2024