Research Areas
Short CV
Ekin Çevik, born in 1992, graduated from Hacettepe University, Department of Nutrition and Dietetics in 2015. She completed her master's degree in the Department of Food Service Systems at Hacettepe University with her thesis titled “The Effect of Menu Label Perception on Food Choice and Obesity in University Students”.
As of the Spring Semester of the 2020-2021 Academic Year, Çevik has started her PhD in the Department of Nutrition and Dietetics in Institute of Health Sciences at Erciyes University.
Education & Academic Titles
Bachelor's Degree
Hacettepe Üniversitesi
2015
Master's Degree
Hacettepe Üniversitesi
2019
Doctorate
Erciyes Üniversitesi
2021
Projects > Projects
Total: 3
Yaşlılarda yalnızlık, iştah durumu, kas gücü ve diyet kalitesi arasındaki ilişki
Üniversite Öğrencilerinde Greyfurt Yağı Kokusunun Hedonik Açlıkta Porsiyon Seçimi Üzerine Etkisi
NATIONAL EARLY CHILDHOOD DEVELOPMENT POLICY (NECP) / Ulusal Erken Çocukluk Gelişimi Politikaları Projesi (EÇGEP)2020
Academic Activities > Congress - Conference Participation
Total: 20
The Potential of Spent Coffee Grounds as a Natural Antimicrobial Agent in Food Preservation and Packaging2025
Sürdürülebilir Beslenme İçin Yeni Bir Fonksiyonel Besin: Opuntia ficus indica2023
THE RELATIONSHIP OF THE INFLAMMATORY POTENTIAL OF DIET WITH EATING ATTITUDES AND APPETITE2022
Depresyon Tedavisinde Omega 3 Yağ Asitlerinin Yeri2022
Toplu Beslenme ve İyilik Hali2022
Akdeniz Diyeti ve Sağlıkla İlişkili Yaşam Kalitesi2022
Helicobacter Pylori Enfeksiyonu Tedavisinde Astaksantin2021
Akıllı Paketleme Sistemlerinin Sürdürülebilirlik Üzerindeki Rolü2021
Sürdürülebilir Beslenmede Meyve ve Sebzenin Yeri2021
Kafeinli İçeceklerin Depresif Belirtiler ve Karar Verme ile İlişkisi2021
Food Supplements in Migraine Prophylaxis2021
Astaxanthin and Neuroprotective Effect2021
Are Sustainable Nutrition Models Affordable?2021
COVID-19 AND PROBIOTICS2020
OBEZİTE COVID-19 İÇİN BİR RİSK FAKTÖRÜ MÜDÜR?2020
COVID-19 TEDAVİSİNDE D VİTAMİNİ SUPLEMENTASYONU2020
COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ2020
COVID-19 PANDEMİSİNİN BESLENME TUTUM VE DAVRANIŞLARI İLE YAŞAM TARZI ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ2020
Nekrozitan Enrerokolit ve probiyotikler - Necrotized enterocolitis and probiotics2020
Probiyotik içeren yenilebilir filmlerde mikrobiyal canlılık2018
Administrative Activities
Total: 9
Ders ve Sınav Programı Hazırlama Komisyonu2025
Ulusal Yayınevi Tarafından Basılan Süreli Yayın2024
Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü - THE Impact Rankings Etiket Sorumlusu2023
BESLENME VE DİYETETİK KULÜBÜ2022
Sağlık Bilimlerinde Güncel Yaklaşımlar2021
Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Grubu2021
Bologna Komisyonu2020
Laboratuvar Sorumlusu2017
Muafiyet Komisyonu2016
Education and Teaching Activities
Total: 8


