21 yıllık tecrübelerini öğrencilerle paylaştı…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Obstetrik Aciller’ konulu etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Paramedik Fidan Kurt katılım sağladı. Öğrencilere mesleki deneyim ve meslekle ilgili önemli paylaşımlarda bulunan Kurt, “Kişi ellerinize dokununca kendini güvende hissediyorsa bu işi yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi SHMYO İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Ayşe Bağlının yaptığı etkinlik Çarşı Yerleşke Emir Nebi konferans salonunda gerçekleşti. 

“Dernekçilik yapma sebebim, mesleğin daha iyi bir yere gelebilmesidir”

İş tecrübelerinden, mesleğin daha iyi bir yere gelebilmesi için çalışmalar yaptığından bahseden Paramedik Fidan Kurt; “Ben 112’de yaklaşık 21 yıldır çalışıyorum. 4 yıl sonra emekliyim. Bu yıl, geçen yıl ve ondan önceki yıllarda mezun ettiğim birçok öğrenci şu anda meslektaşım. Beraber çalışıyoruz. Darısı başınıza diyorum. Bir de hak eden kazansın diyorum. Ben 112’de aynı zamanda Sağlık Bakanlığı eğitmeniyim. Atanıp geldiğinizde 5 temel modülün eğitmeniyim. 8 yıldır da 112’de eğitmenlik yapıyorum. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanıyım. Yüksek Lisans mezunuyum. 12 yıl boyunca dernekçilik yaptım. Gittiğiniz herhangi bir hastanede veya özel ambulansta benimle karşılaşma olasılığınız çok yüksek. Şartları biraz zorlayan bir hocayım. Bu meslekte yıllarımı verdim, dernekçilik yapma sebebim de bu mesleğin daha iyi bir yere gelebilmesidir.” şeklinde konuştu.

“Kişi ellerinize dokununca kendini güvende hissediyorsa bu işi yapabilirsiniz”

Fidan Kurt, meslek konusunda belirli yetileri olmayan kişilerin paramediklik yapmaması gerektiğine dikkat çekti. Kurt; “Şu üniversitede okuyup, bu kadar maaş alıp, kolay atanan ve onların on katı yetkiye sahip olan tek meslek paramediktir. Sahaya gittiğinizde insan size direkt elini veriyor. Başınızda bir doktorunuz yok. Başınızda bir hocanız yok. O kararı kendiniz vereceksiniz ki bana kalırsa bu yetiye sahip değilseniz lütfen bu işi yapmayın. Sadece üniversite mezunu olmak istiyorsanız olun ama bu işi yapmayın. Bu yetiye sahip değilseniz, bir hastayı yönetemiyorsanız, gittiğiniz bir yerde anneniz babanız gibi davranmayacaksanız, merhamet yoksa, kan görünce bozluyorsanız, ben şuna dokunamam diyorsanız şimdiden söyleyeyim bu işi yapmayın. Paramedikte direkt olay yerine giden sizsiniz, olay yerine direkt müdahale eden sizsiniz. Sizin gözlerinize, ellerinize dokununca kendini güvende hissediyorsa kişi bu işi siz yapabilirsiniz. Bu işi yapmayacağım diyorsanız yapmayın. Kimse sizi yadırgamaz.” ifadelerini kullandı.

‘Obstetrik Aciller’ hakkında bilgilendirmelerde bulunan Fidan Kurt’un dersine yoğun ilgi oldu.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)