Tahliye planı kadar iyi hazırlanmış olması da önemli!

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Üniversite Kültürü dersi kapsamında “Arama Kurtarma ve YOTA (Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması) Eğitim Semineri” düzenlendi. Çarşı Yerleşke Yuşa Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Afet ve Acil Durum Daire Başkanlığı (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitmenlerinden Emine Erdem ve Nedime Orhan konuşmacı olarak yer aldı. Herkesin bir tahliye planı olması gerektiğine dikkat çekilen seminerde hayati öneme sahip tahliye planının işinin ehli kişilerce hazırlanmasının da son derece önemli olduğuna dikkat çekildi.  

Sağlık Hizmetleri öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı etkinlikte konuşan AFAD Arama Kurtarma ekibinden Emine Erdem, afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Eğitmen Nedime Orhan YOTA eğitimi hakkında bilgi verdi.

Emine Erdem: “Herkesin tahliye planı olmalı”

AFAD ve Boğaziçi Üniversitesi eğitmeni Emine Erdem konuşmasında tahliye planının hayati önemine dikkat çekerek, “Depremi önleme şansımız yok ama zararlarını azaltabiliriz, herkesin tahliye planı olmalı ve acil durumlarda nereden çıkılacağına dikkat edilmeli. Tahliye planı, acil durumlarda can güvenliği açısından ne kadar önemliyse, bu planın işinin ehli kişilerce hazırlanması da o derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Nedime Orhan: “Afet öncesi kendi bireysel önlemimizi almalıyız”

AFAD ve Boğaziçi Üniversitesi eğitmeni Nedime Orhan, “Arama Kurtarma Ekibi YOTA Eğitimi” başlıklı sunumunda deprem anında mobilyaları sabitlemenin önemini vurgulayarak; mesleki kariyeri boyunca edindiği tecrübelerden örnekler aktardı. Afet öncesi bireysel önlem almanın önemine değinen Orhan; “Bu ülkeyi seviyorsan elini taşın altına koyacaksın, önce kendi bireysel önlemimizi alıp daha sonrasında ilgili yerlerle iletişime geçilmeli.” ifadeleriyle konuşmalarını sonlandırdı.

Dr. Gamze Kağan: “Deprem bölgesi İstanbul için bugünkü etkinliğin önemi büyük”

Seminerde konuşmacılar Emine Erdem ve Nedime Orhan’a SHMYO İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan tarafından plaket takdim edildi. İSG Önlisans programı olarak düzenlediğimiz etkinliklerin bir yenisi bugün gerçekleştiriyoruz diyen Kağan; “Bu etkinliklerimizle sahada alanında uzmanlarımızı öğrencilerimizle bir araya getirmiş oluyoruz. Bugün ki etkinliği de üniversitemizin İş Güvenliği Uzmanı Alev Arslan Kılınç hanımın aracılığı ile hazırladık, Alev hanım sayesinde bugün alanında çok kıymetli iki hocamızı dinledik. Onların tecrübelerini dinlemek benim için çok heyecan vericiydi. Alev hanıma, bizi kırmadığı için konuklarımıza ve buraya gelip dinleyen başta Öğr. Gör. Ayşe Aydemir hocamız ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Bir deprem ülkesi olarak, İstanbul’da beklenen deprem olduğu için bugünkü etkinliğimizin ayrıca bir önemi vardı.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik katılımcılarının sorularının cevaplanmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)