Üsküdar Üniversitesinin 3 projesi daha TÜBİTAK’tan destek aldı…

Üsküdar Üniversitesi araştırmacıları önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu bağlamda Üsküdar Üniversitesi Kimya Mühendisliği (İngilizce) Bölümü ile Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programından Doç. Dr. Müge Ensari Özay, Dr. Öğr. Üyesi Nigar Kantarcı Çarşıbaşı danışmanlığında 3 proje TÜBİTAK desteği hakkı kazandı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nigar Kantarcı Çarşıbaşı danışmanlığında Kimya Mühendisliği (İngilizce) Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Münteha Girgin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen projeye kabul aldı. Proje, 2210-Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları 2210-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında “Biyoteknolojik İlaç Teknolojileri” alanında “Alzheimer Hastalığının tedavisinde doğal kaynaklı ve FDA onaylı moleküllerin asetilkolinesteraz enziminin inhibasyonu için in siliko ve in vitro tekniklerle araştırılması” başlığını kapsıyor.

TÜBİTAK BİDEB 2210-D kapsamında 2 projeden kabul alındı!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay danışmanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Yüksek Lisans Öğrencisi Kerem Topal, TÜBİTAK BİDEB 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında “Döküm Makinelerinde EKED Prosedürü Uygulamalarının İncelenmesi” başlıklı projesi ile kabul aldı. Projenin, sanayi danışmanlığını ise Onur Şahin yaptı.

Diğer bir çalışmada ise yine Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay danışmanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Yüksek Lisans Öğrencisi Mustafa Gençtürk, TÜBİTAK BİDEB 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında İnşaat Sektöründe Çalışma Duruş Pozisyonlarının Ergonomik Açıdan İncelenmesi” başlıklı projeden kabul aldı. Projenin sanayi danışmanlığını kişi ve kurum olarak Şükrü Barış Büyük, İstanbul Teknik İnşaat San. ve Tic. A.Ş. yaptı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)