Acil Durum ve Afet Yönetimi öğrencileri saha tecrübelerine bir yenisini ekledi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencilerine yönelik Öğretim Görevlisi Ayşe Aydemir Yıldırım’ın koordinatörlüğünde uygulamalı “Yangın Güvenliği Eğitimi” verildi. 

Üsküdar Üniversitesi Acil Durum ve Afet yönetimi 2020 mezunu Yunus Mercan, mezun olduğu üniversiteye bu kez mesleği olan itfaiyecilik hakkında bilgi vermek için geldi. 1. Sınıf öğrencileriyle buluşarak itfaiyecilik hakkında merak ettikleri soruları yanıtlayan Mercan, aktif olarak devam ettirdiği mesleği hakkında paylaşımlarda bulundu. Öğrencilerin yoğun katılımı ile düzenlenen etkinlikte; itfaiyecilerin çalışma koşulları, karşılaştığı zorluklar, mesleki tecrübeleri ve staj bilgisi hakkında detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Yangın Eğitiminde öncelikle temel yangın bilgisi ve itfaiyecilerin görevleri konusunda teorik bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından öğrencilere, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı Laboratuvarında yer alan tüm ekipman ve teçhizatlar tanıtıldı. İtfaiyecilerin giydiği Nomex kıyafetinin özellikleri anlatılarak nasıl giyileceğini de gösteren itfaiyeci Yunus Mercan, öğrencilere de uygulamalı olarak deneterek detaylı bir şekilde ekipmanları anlattı.

İtfaiye hortumu atma ve toplama uygulamaları Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Kampüsünde gerçekleştirildi. Yaptırılan hortum atma ve toplama uygulamasının ardından yangın söndürme tüpünün kullanımı konusunda da bilgiler verildi.

Öğr. Gör. Ayşe Aydemir Yıldırım yangınlarda ilk müdahalenin önemine değinerek; “Yangının büyümemesi için her binada yangın söndürme tüpü bulundurulmalı ve her birey yangın söndürme tüpünü kullanmayı öğrenmelidir.” dedi.

Eğitim, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencileri ve eğitmen itfaiyeci Yunus Mercan ile hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)