“Oyun Sokağı” adlı proje tanıtıldı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Ezgi Ercihan tarafından düzenlenen “Oyun Sokağı” adlı proje Zoom üzerinden katılımcılara anlatıldı. Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ercihan, bu projenin çocuklara güvenli bir oyun alanı oluşturmak için bir adım olduğunu ifade etti. 

Ercihan: “Çocuklar sokakta oynanan oyunlarla sosyal becerilerini geliştiriyorlar”

Oyun oynamanın çocuklara en fazla yarar sağlayan öğrenme biçimi olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Ezgi Ercihan; “Oyun oynamak belirli bir amaca yönelik olan veya olmayan kurallı ya da kuralsız gerçekleştirilen çocuğun keyif aldığı, hoşlanarak katıldığı ve çocuğa en fazla yarar sağlayan öğrenme biçimidir. Çocuklar sokakta oynanan oyunlarla, dışarda akranlarıyla kaliteli zaman geçirmekte, onlarla iletişim içinde bulunarak sosyal becerilerini geliştirmekte ve hareket ihtiyacını karşılamaktadır” şeklinde konuştu.

“Şu anda açık havada oyun oynamak azalmış durumda”

Çocukların enerjilerini en sağlıklı şekilde harcayabilecekleri yerin açık hava alanları olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Ercihan; “Şu anda açık havada oyun oynamak azalmış durumda. En yakın ulaşabileceğimiz açık hava alanları sokaklardır. Şu anda çocuklar sokağa çıkamadıkları için ev ortamında komşulara biraz rahatsızlık verecek şekilde enerjilerini atıyorlar. Burada temel sorun herkes sokaklarda oynarken, 20’inci yüzyılın başlarında otomobiller yaygınlaşmaya başladı ve trafik sorununa sebep oldu. Ebeveynler hem trafik hem de farklı güvenlik kaygıları sebebiyle çocuklarını sokağa bırakmamaya başladılar. Bu nedenle sokakta oyun oynama oranı gittikçe azaldı” dedi.

“Gayemiz çocuklara güvenli bir sokak ortamı sağlamaktır”

Öğr. Gör. Ercihan; “Sokaklardaki oyun oynama oranının azalmasıyla karşımıza ‘Oyun Sokağı’ kavramının çıktığını dile getirerek; oyun sokağı, belirli bir sokağın, haftanın veya ayın belirli gün ve saatlerinde trafiğe kapatılarak çocukların ve yetişkinlerin güvenli bir şekilde oynamaları amacıyla düzenlenmiştir. Gayemiz çocuklara güvenli bir sokak ortamı sağlamaktır. Oyun sokağında trafiğe kapalı veya yavaş gidilmesi gerektiğini gösteren levhalar da bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)