Ergoterapi öğrencilerinde önlük giyme heyecanı yaşandı…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. NP Diş ve Sağlık yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleşen Beyaz Önlük Giyme Töreni, keyifli ve heyecanlı anlara sahne oldu. Bu önemli günde öğrencileri aileleri de yalnız bırakmadı.

Açılış konuşmalarını, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ikinci sınıf temsilcisi Merve Tutar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin gerçekleştirdi.

Sınıf temsilcisi Tutar: “Bölümümüz kıymetini her geçen gün daha çok anlıyoruz.”

Ergoterapi Bölümünün önem ve değerinden bahseden Merve Tutar, “Hocalarımızın destekleri ile bölümümüzün kıymetini her geçen gün daha çok anlıyoruz. Umuyorum hepimiz geleceğin Ergoterapistleri olarak bu mesleği vicdanımız ile hareket edip, hakkını vererek icra edip, Ergoterapi Bölümünün gelişmesine katkı sağlayabiliriz. Heyecanımıza ortak olduğunuz için teşekkür ederiz.” dedi.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Bu meslekte önlük giymek son derece önemli ve kıymetli bir yaklaşım”

Ailelerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlenen törende Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, geleceğin Ergoterapistlerine kıymetli tavsiyeler verdi. Ertekin, “Bu meslekte önlük giymek son derece önemli ve kıymetli bir yaklaşım. Bugün sağlık ordumuza önlüklerini giyerek daha aktif olarak katılacak öğrencilerimizle birlikte olmak hem siz veliler hem de biz öğretim görevlileri için son derece kıymetli. Ergoterapi tüm dünyada yeni kurulan mesleklerden kabul edilebilir. Toplumun her kesimine destek veren, toplumla, yaşamla iletişim kurma yetisini kaybetmiş insanlara tekrar toplumla bir arada olma şansını veren çok önemli bir görev üsteleneceksiniz. İnanıyorum ki tüm dünyadaki gelişmelerle birlikte çok güzel işler yapacaksınız. Bundan 20-30 sene önce bizim ülkemizde dışarıda hiç engelli bireyler görmüyorduk. Oysa günümüzde bunları yavaş yavaş topluma kazandırmaya ve dışarıda insanlar görmeye başladık. Sizler bu insanları sadece dışarıda görmek değil kendi kendine yeten, toplum ve kendileri için üreten, insani değerlerini yerinde koruyabilmiş birer fert olmalarına destek verecek olan son derece değerli sağlık çalışanları olacaksınız. Bütün öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum, kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Merve Tutar ve Eda Kaçakçı’nın müzik dinletisinin ardından Ergoterapi Bölümü Öğr. Gör. İsa Kör’ün kendi bestelerini seslendirmesi öğrenci ve veliler tarafından büyük alkış aldı.

Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni, öğrencilere takdim edilen beyaz önlüklerini giymeleri ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Fotoğraf: Okan Arslantürk / ÜHA

Fotoğraf: Elifnur Öztürk / ÜHA 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)