“İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yönetim Sistemleri” etkinliği gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği (SBLİSG)Kulübü tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yönetim Sistemleri” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak İSG Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Erhan Anbarcı katılım sağladı.



Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Yuşa Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe öğrencilerin katılımı yoğun oldu. Etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay katılım sağladı.

Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan: “Bu tarz etkinliklerin devamını getireceğiz”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan öğrencileri alanında uzman sektörden kişiler ile bir araya getirmeye devam edeceklerinden bahsetti.  Kağan; “İş Sağlığı ve Güvenliği programının 2022-2023 güz dönemindeki ilk programını yapıyoruz. Bu programımız İş Sağlığı ve Güvenliği özelinde bir program olup, öğrencilerimizi alanında uzman sektörden kişiler ile bir araya getirmeye devam edeceğiz. Etkinlik, İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans programı ve SBLİSG öğrenci kulübüyle ortaklaşa yaptığımız bir çalışmadır. Bu tarz etkinliklerin devamını getireceğiz. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

Erhan Anbarcı: “Çalışan kendini güvende hissederse daha mutlu olur”

Yönetim sistemleri hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulunan İSG Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Erhan Anbarcı; “Yönetim sistemi; kuruluşların ilkelerini, prosedürlerini ve faaliyetlerini yönetmeye ve sürekli olarak geliştirmeye yönelik kanıtlanmış bir çerçevedir. Etkin bir yönetim sisteminin uygulanabilmesi için yönetim liderlik ve taahhüt göstermelidir. İSG yönetim sistemlerinde riskler organizasyonel ve operasyonel riskler olarak ikiye ayrılıyor. Standartın her maddesinde çalışan katılımından bahsediyor. Standart, politika yazarken bile çalışanların görüşünü al diyor. Bir problem varsa kök nedeni çözmeniz gerekiyor. Kök nedeni çözerken de yine çalışanın görüşünün alınması gerekiyor. Çalışan kendini güvende hissederse daha mutlu olur.” şeklinde konuştu.


“Sertifikalar altın bir bileziktir”

Sertifika almanın meslek hayatı için oldukça önemli olduğundan bahseden Anbarcı; “İSO 45001:2018 İSG yönetim sistemi sertifikası önemlidir. Bunları bilmeniz size iş ararken çok fayda sağlayacaktır. 45 bin standartının eğitimini mutlaka alın çünkü meslek hayatınızda bunlarla karşılaşmamanız mümkün değil. Bizim yaptığımız iş biraz farklı bir iştir. Bu altın bir bileziktir. Ben bu bileziği zamanında taktım ve kariyerimi oradan ilerlettim.” ifadelerini kullandı.

Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından SBLİSG Kulübü tarafından Erhan Anbarcı’ya plaket takdim edildi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)