2. Üreme Sağlığı Sergisi açıldı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ile Mucizeye İlk Dokunuş Kulübü ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, AIDS farkındalık günü kapsamında 2’inci Üreme Sağlığı Sergisi açtı. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde açılan serginin ilk ziyaretçileri arasında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete ve Ebelik bölümü akademisyenleri ile Üsküdar Üniversitesi öğrencileri bulundu.

2’inci Üreme Sağlığı Sergisi, 2’inci sınıf ebelik bölümü öğrencileri tarafından Sağlıklı Gebelik ve Ebelik Bakımı dersi kapsamında hammaddesi hayal gücüne bağlı olarak hazırlanan el yapımı maketlerden oluşuyor.

Sergi de Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nın katkılarıyla danışmanlık ve eğitim hizmeti de veriliyor.

Sergiden sorumlu ebelik öğrencileri vermiş oldukları danışmanlık ve eğitim hizmeti ile insan bağışıklık yetmezliğini etkileyen HIV virüsünün; toplumumuzdaki bireylerin her HIV pozitifin AIDS olacağına; HIV pozitif bireyle sarılma, tokalaşma, aynı yemeği paylaşmakla bu virüsün kendilerine bulaşacağına olan inancını kırmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Sergi sırasında verilen eğitimle sarılmak, tokalaşmak, aynı yemeği paylaşmak, aynı tuvaleti kullanmakla HIV virüsünün bulaşmayacağı, güvenli cinsellik için enfeksiyondan korunma yollarını, enfeksiyon belirtilerini ve güvenli cinselliğin nasıl olması gerektiği vurgusu yapıldı.

Ayrıca sergide Mucizeye İlk Dokunuş Kulübü açmış oldukları tanıtım masasıyla kulüp faaliyetlerini üyeleriyle paylaşma imkânı buldu.

Fotoğraf: Mukadder Güneş / ÜHA 

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)