Üsküdar Üniversitesi’nde “Diş Hekimleri Günü” Gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen ve Diş Hekimliğini tanıtan etkinlik oldukça ilgi gördü. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz ve Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nahal Baher katılım sağladı. 

Etkinlik kapsamında önce Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin neden ayrı olduğu anlatılırken Diş Hekimliğindeki sekiz ayrı uzmanlık alanından bahsedildi. Diş hekimliği eğitiminin sadece diş üzerine değil, tüm vücudun bilinmesi üzerine alındığı konusuna dikkat çekilen etkinlikte dişten başka hastalıkların tanımlamalarının da yapılabildiğinin önemine değinildi ve Diş Hekimliğinde estetik bakış, el becerisi ve pratik farkındalığının eğitimin temeli olduğu söylendi.

Prof. Dr. Yumuşhan Günay: “Eksiklerimiz konusunda mutlaka bizi bilgilendirin”

Etkinliğin açılış konuşması gerçekleştiren Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay; “Bize mutlaka fikirlerinizi, eleştirilerinizi, projelerinizi iletin. Biz alkış duymak istemiyoruz. Alkışlanmak çok hoş bir şey, hak edersek bunu da esirgemeyin ama hatalarımız eksiklerimiz konusunda da mutlaka bizi bilgilendirin.” ifadelerini kullandı.

Dijital Diş Hekimliğinden bahsedildi

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, dijital diş hekimliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bellaz; “İnsan hatalarını azaltır. Bilgisayar destekli yöntem üretim hassasiyetini arttırır ve tedavi süresini azaltır. 5-10 dakikada ağız içinden ölçü alınabilir. El değmeden üretim gerçekleştirilir. Hasta önceden uygulamaların son halini görebilir.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Nahal Baher: “Ticari kaygılar, hastanın sağlığından önce gelmesin”

Diş Hekimliğinin birçok bölümden oluştuğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nahal Baher; “Kendi dişinizin kurtarılması farklı bir materyalin çenenize girmesinden çok daha değerlidir. Mesleğinizde bunu mutlaka not edinin. Hiçbir şey kendi dişinizin yerine geçemez. Günümüzde bu maalesef oldukça fazla ama hiçbir zaman ticari kaygılar, hastanın sağlığından önce gelmesin. Yazılıma dair bir bilginiz olsun. Algoritmayı bilin. Diş hekimliğiyle yetinmeyin. Zaten diş hekimliğinin birçok bölümü var. Hastayla iletişimiz güzelse her şey güzeldir.” şeklinde konuştu.

Görsel sunumlar eşliğinde devam eden etkinlik, öğrencilerin soru ve cevaplarıyla etkileşimli olarak gerçekleştirildi.

‘Diş Hekimleri Günü’ etkinliği yarışma ve ikramlar eşliğinde sona erdi.

Fotoğraf: Mukadder Güneş / ÜHA 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)