İyi ki ISSTeam var…

“Hedef Arkadaşlık” projesini hayata geçiren Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İlişkileri ofisi bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Uluslararası öğrencilerin uyumunu kolaylaştırmak ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak amacıyla birçok etkinliğe imza atan Üsküdar Üniversitesi ‘Hedef arkadaşlık ömür boyu arkadaşlık’ ilkesiyle öğrencileri bir araya getiriyor. Yazılım Mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi Othman Naciri’nin bir etkinlikteki samimi söylemleri bu alandaki çalışmaların başarısını ortaya koyuyor.

Üsküdar Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin ülkemizde kendilerini yabancı hissetmemeleri, ülkeye, okula, şehre kolay adaptasyonlarını sağlamak, kolayca kültürel uyumu gerçekleştirmek üzere çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İlişkileri ofisinin kurduğu ISSTeam Uluslararası Öğrenci Destek Ekibi öğrencileri hiçbir zaman yalnız bırakmıyor.

Düzenlenen etkinliklerle öğrenciler kendilerini yalnız hissetmiyor.

Öyle ki bir etkinlikte söz alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Othman Naciri’nin söylemleri bu gerçekliği ortaya koyuyor.

Naciri samimi şekilde yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer veriyor:

“Türkiye'de yaşadığım sorunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum…

Türkçe bilmediğim için oda arkadaşlarımla bile bazı sorunlar yaşadım, bunları çoğu dil bariyeri sebebiyleydi.

Burada, Türkiye'de uluslararası öğrenci olmak kolay değil; belgelerle, resmi evraklarla uğraşmanız, sistemi anlamanız gerekiyor.

Kültüre uyum sağlamak da kolay değil. Denklik belgenizi, öğrenci kartınızı hatta İstanbul kartınızı almanız gerekiyor. Ben bunları yaparken, tecrübe ederken yalnız hissediyordum. Bu başlangıçta benim için çok zordu.

Beni destekleyecek birinin olduğunu bilmeden önce her şeyi kendi başıma çözmem gerekiyordu. Neyse ki, ISSTeam olarak bilinen Uluslararası Öğrenci Destek Ekibi devreye girdi. Hedef Arkadaşlık Programıyla, sizin yani uluslararası öğrencilerin üniversitemize daha kolay adapte olmasına yardımcı olacak, sizi destekleyecek birileri var. ISSTeam'in sunduğu eğlence kulübü etkinlikleri ve hatta karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorun için tam destekleyici rehberlik gibi farklı etkinlikler ve hizmetler vardır. Amacımız bir çare bulmak, sizlere iyi bir öğrenci sosyal hayatı yaşatmak.”

Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İlişkileri Yöneticisi Dr. Gülcan Ayral, hedef arkadaşlığı projesinin öğrenciler için mutluluk vaat ettiğini belirterek birlikte yürümenin bu süreci daha anlamlı kılarak kolaylaştırdığını ifade ediyor. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)