Metin Karabaşoğlu: “İletim var, iletişim yok”

Üsküdar Üniversitesi Çağın Vicdanı Kulübü ve Risalei-i Nur Enstitüsü’nün iş birliğinde düzenlenen aylık iletişim seminerlerinin konuğu Araştırmacı yazar Metin Karabaşoğlu oldu. Söyleyen çok, söyleşen az, sözleşen ise neredeyse yok diyen Karabaşoğlu, “İletim var, iletişim yok. Ağızlar büyük ancak kulaklar küçücük.” dedi. 

Üsküdar Üniversitesi Çağın Vicdanı Kulübü ve Risalei-i Nur Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu aylık iletişim semineri Araştırmacı Yazar Metin Karabaşoğlu’nun katılımıyla yüz yüze gerçekleşti.  

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Aziz Sancar Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Karabaşoğlu, iletim ve iletişim kavramlarına dikkat çekerek önemli paylaşımlarda bulundu.

Metin Karabaşoğlu:Söyleyen çok, söyleşen az, sözleşen ise neredeyse yok”

Candan söyleyen ve can kulağıyla dinleyen insanlar arasında en güzel iletişimin olduğunu vurgulayan Araştırmacı Yazar Metin Karabaşoğlu; “Yüze vurulan, surata çarpılan kelimeler ile ileti olur, lakin iletişim olmaz. İletişim, kulaktan akla düşen, gönüle inen sözlerle sağlanır. Candan söyleyen ve can kulağıyla dinleyen insanlar arasında en güzel iletişim olur. Söyleyen çok, söyleşen az, sözleşen ise neredeyse yok. Anlatan çok, anlayan az, anlaşan ise neredeyse yok. Konuşan çok, dinleyen yok çünkü. İletim var, iletişim yok. Ağızlar büyük, kulaklar ise küçücük… Problemimiz sadece dikkat eksikliği değil. Rikkat eksikliği diye de bir problemimiz var. Sevgisiz, saygısız, şefkatsiz; doğru kişiye doğru zamanda doğru üslupla mı konuşuyorum muhasebesinden mahrum konuşmalarda, dikkatten öte, bir rikkat problemi var.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Metin Karakaşoğlu adına dikilen fidan sertifikasının kendisine takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)