1. Elektrofizyoloji Günleri gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji bölümünün düzenlediği ve Erişçi Akademi’nin de katkıda bulunduğu “Elektrofizyoloji Günleri I” etkinliği gerçekleştirildi. Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirilen, alanında önemli isimleri katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan gerçekleştirdi. Ceylan, odyoloji alanında Türkiye’de ilk olabilecek bir çok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.

“Türkiye’de odyoloji alanında ilk diyebileceğimiz bir sürü iş yaptık”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan, odyoloji bölümü kadrosunun dinamik yapısından ve odyoloji camiasında ses getiren etkinliklerden söz etti. Ceylan; “Biz çok küçük ve genç bir ekibiz ve bununla da genellikle gurur duyarız. Dolayısıyla bu gençliğimiz bir enerji şeklinde kliniğe ve öğrenci arkadaşlara da yansıyor. Uygulama dersi en fazla olan birinci sınıf itibarı ile laboratuvara inen ilk bölüm olabiliriz. Biz bölüm olarak bu enerjik yapımızı klinikte kullandık ama hem eğlenerek hem de öğrenerek bir şeyler yapmaya çalıştık. Türkiye’de odyoloji alanında ilk diyebileceğimiz bir sürü iş yaptık. Türkiye’ de odyoloji camiasında ses getiren, belli başlı etkinlikler var; bir tinnitus sempozyumu yaptık. Klinikte lazım olur, bizim artık bir markamız ve ilk etapta öğrenci arkadaşlarla yapmış olduğumuz bir komisyonda öğrenci olsak ve biz sizin oturduğunuz yerde otursak, nasıl sunumlardan hoşlanırız diye düşündük. Bu empatik yaklaşımla, ‘klinikte lazım olur’ gibi bir konsept ile teorik değil daha çok pratiğin, gerçekten klinikte bize lazım olacak işlerin sahnelendiği, bir nevi laboratuvara dönüştürüldüğü bir etkinlik düzenledik. O kadar olumlu feedbackler aldık ki, bunun bir sene sonra ikincisini de yaptık. Bunlar genellikle öğrenci bazında yaptığımız etkinliklerdir. ‘Sadece hocalarımızın değil bizlerinde ne yaptığımızı görün’ sloganıyla çıktığımız sadece öğrencisinden, moderatöründen, sunucusuna kadar, her şeyi öğrencilerin organize ettiği teorik etkinlik de yaptık. Akademisyen ve odyoloji bölümü öğrencilerinin katmış oldukları enerji ve bizi motive etmeleri, kazandığımız başarıların onlarla birlikte yapmamızın çok büyük bir ölçeğidir.” şeklinde konuştu.

Toplam beş oturum düzenlendi

Toplamda beş oturumdan oluşan etkinliğin ilk oturumunda, Uzm. Ody. Yeter Saçlı, ‘ABR’ ye giriş’, Uzm. Ody. Murat Erinç, ‘ABR’ de Dalga Morfolojisini Etkileyen Faktörler’, Uzm. Ody. Recai Arslantaş ise ‘ABR’ de Teknik Konular’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Dr. Ody. Atılım Atılgan, ‘ABR’de Maskeleme’ adlı sunumunu programın ikinci oturumunda gerçekleştirdi.

Programın üçüncü oturumunda ise Erişçi Elektronik Genel Müdürü Hürol Erişçi, ‘Bilişimsel Odyoloji,’, Uzm. Ody. Engin Danişmen ‘ASSR Teknolojisi’, Uzm. Ody. Murat Erinç ‘TONAL ABR ve ASSR Klinik Kullanımı’ adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

Dördüncü oturumda, Uzm. Ody. Recai Arslantaş ‘ECOCHG ve Klinik Kullanımı’, Uzm. Ody. Engin Danişmen ‘EABR’ konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinliğin son oturumunda ise Dr. Ody. Atılım Atılgan, ‘ABR Vaka Örnekleri’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumların bitmesinin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan moderatörlüğünde öğrenciler tarafından yönetilen sorular cevaplanarak program sonlandırıldı.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)