Cübbelerini giyen rektörler İstiklal Caddesi’ne karanfil bıraktı

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde13 Kasım’da terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 vatandaşın yaralanmasına yol açan terör saldırısının meydana geldiği, caddeye ziyaretler sürüyor. Bu kapsamda aralarında Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka’nın da bulunduğu çok sayıda rektör yaşanan terör olayını bıraktıkları karanfille protesto etti. 

İstanbul Üniversitesi koordinesinde, kentte bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri, cübbeleriyle gittikleri Taksim’de yaşanan olayı protesto etti.

Patlamanın olduğu yere ellerinde karanfillerle gelen rektörler yaşamını kaybedenleri olayın yaşandığı yere bıraktıkları karanfille andı.

Aralarında Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka’nın da bulunduğu programda gazetecilere açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, kentteki üniversiteler olarak terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

Devam eden konuşmasında Ak, “Devletimizin ve milletimizin kararlılığı, bu tarihi yönünün daha da güçlendiğini gösterdi. Bundan sonra daha fazla birlikte yaşamanın gururunu taşıyacağımıza inanıyoruz. Türk milleti bir bütünlük içerisindedir. Hem kendi vatandaşları hem de ülkemize gelen misafirlerimiz için daha fazla güven içerisindedir.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından rektörler, patlamanın olduğu alanda hayatını kaybeden vatandaşlar için oluşturulan platforma karanfil bıraktı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)