"SBLİSG Kulübü Sahada" etkinliği gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, İSG Kulübü tarafından "SBLİSG Kulübü Sahada" adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, İş Sağlığı ve Güvenliği teknikerinin bilgilerini nasıl doğru kullanabileceği hakkında uygulama yapma fırsatı yakaladı.

İstanbul Ataköy 'de 3 bin m2 kurulumlu bir katlı yapıya ait inşaat sahasına, 33 kişilik öğrenci katılımı ile ziyaret gerçekleştirildi. 10'ar kişilik gruplar halinde saha araştırması yapan öğrencilere sahaya hâkim olan ve şantiye C Sınıfı Uzmanı Davut Arslan eşlik etti.

‘Saha araştırma raporu’ dolduruldu

Kazı ve ankraj kurulumu yapılan sahada öğrenciler, teorik bilgilerinin nasıl uygulandığı konusunda gözlem yapabilme imkânı buldu. Sahayı gezen her 10 kişilik grup eğitim salonuna alındı ve her birine dağıtılan ‘saha araştırma raporuna’ kendi gözlemleriyle en az 8 tehlike ve en az 3 adet iyi uygulama örneği yazıldı. Doldurulan saha araştırma raporlarında bilgilerin doğru/yanlış kısımları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Şantiyelerin vazgeçilmezi ‘sarı kola’ ikram edildi

Öğrenciler sahada aktif çalışan bir İş Sağlığı ve Güvenliği teknikerinin bilgilerini doğru olarak nasıl kullanabileceği hakkında uygulama yapma fırsatı yakaladı. Saha gezisi, şantiyelerin vazgeçilmezi ‘sarı kola’ ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)