‘Kolay Çince Eğitimi’ semineri gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) önderliğinde tarafından “Kolay Çince Eğitimi, Kariyerim ve Çince Semineri” gerçekleştirildi. Seminere, Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, Yuan Man ve Ying Huang katılım sağladı.

Üsküdar Üniversitesi Çin kültürüne ev sahipliği yaptı

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan DemirÜsküdar Üniversitesi Dijital Teknolojiler ve Yazılım Daire Başkanı Hakan Özdemir, Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İlişkileri Ofisi Yöneticisi Dr. Gülcan Ayral, Medya İlişkiler Uzmanı Ayşe Nur Akçelik İlgeç, Uluslararası Öğrenci İlişkileri Uzmanları Viktorya Altınkaya ve Uluslararası Öğrenci İlişkileri Asistanı Nur Efşan Akıncı katıldı.


Çinceyle alakalı genel bir bilgilendirme yapıldı

Etkinliğin açılışında Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı ‘Çin Kültürü’ ne ilişkin paylaşımlarda bulundu.  Kolay Çince eğitimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan ve katılımcılara Çince ders veren Karslı; “Oldukça hızlı bir organizasyonla düzenlenen bir etkinlik oldu ama bu daha başlangıç. Çin’le ilgili programlar devam edecek. Bugünkü programın asıl amacı Çinceyle alakalı genel bir bilgilendirme yapılması sonrasında da eğitim bölümü olacak. Çince, insanlar tarafından çok zor, öğrenilmesi imkânsız bir dil olarak görülüyor. Genelde sokağa çıktığınızda ve insanlarla konuştuğunuzda; ‘Ben Çince öğrenmeye başladım.’ dediğinizde insanların yüzlerinde bir gülüş oluyor. Enteresan tepkilerle karşılaşıyoruz. Ben Çincenin bu etikete layık olduğunu düşünmüyorum. Bu dil ne işimize yarayacak, kariyerimize ne gibi bir etkisi olacak bugün bunları konuşacağız.” Şeklinde konuştu.

‘Çin Kaligrafi’ etkinliği gerçekleştirildi

Seminerin sonlanmasının ve toplu fotoğraf çekiminin ardından Çin Kaligrafi etkinliği gerçekleştirildi. Yuan Man tarafından etkinliğe katılan idari personel ve öğrencilerin Çince isimleri kaligrafi olarak yazıldı.

Çin Çayı ikram edildi

Kaligrafi etkinliğinden sonra ise Çin Çayı Seremonisinde Ying Huang tarafından hazırlanan Çin Çayı katılımcılara ikram edildi.

Etkinlik iki gün daha devam edecek!

Eğitim, Kolay Çince Eğitimi- 2 ve Kolay Çince Eğitimi- 3 olarak iki gün daha Üsküdar Üniversitesinde devam edecek. Uluslararası Öğrenci İlişkileri Ofisi Yöneticisi Dr. Gülcan Ayral yıl boyunca bu tarz etkinlik çalışmalarını sürdüreceklerini, öğrencilerin istek ve talepleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)